Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin ‘İstatistiklerle Aile’ verilerini açıkladı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Türkiye'de 2008 yılında 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğünün, azalma eğilimi göstererek 2023 yılında 3,14 kişiye düştüğü görüldü. 

VAN TEK KİŞİLİK HANEHALKI ORANININ EN DÜŞÜK OLDUĞU İL OLDU!

İllere göre hanehalkı tipleri incelendiğinde, 2023 yılında tek kişilik hanehalklarının oranının en düşük olduğu il yüzde 11,1 ile Batman olurken, tek kişilik hanehalklarının oranının düşük olduğu 2’nci il yüzde 11,8 ile Van oldu. Van’ı yüzde 11,9 ile Diyarbakır izledi.

VAN’IN HANEHALKI BÜYÜKLÜĞÜ BELLİ OLDU!

Türkiye’de ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,14 oldu. Van’da ortalama hanehalkı büyüklüğü 4,27 oldu. Muş’ta ortalama hanehalkı büyüklüğü 4,34 oldu. Bitlis’te ortalama hanehalkı büyüklüğü 4,05 oldu. Hakkari’de ortalama hanehalkı büyüklüğü 4,45 oldu.

Proje hayata geçirildi! O ilde ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor Proje hayata geçirildi! O ilde ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

HANEHALKI NEDİR?

Hanehalkı, aralarında akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın aynı konutta yaşayan bir veya birden fazla kişiden oluşan topluluk olarak tanımlanıyor. Hanehalkı, bir aileden oluşabileceği gibi birden fazla aileden de oluşabiliyor. “Tek kişilik hanehalkı” ise yalnız yaşayan fertten oluşuyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ