Türkiye Balkanlar üzerinden giriş yapan soğuk hava dalgasının etkisi altında. Türkiye'nin batısı parçalı bulutlu, iç bölgeler kapalı bir gün geçirirken soğuk ve kuru hava etkili olacak. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van'ın güneyi ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

7 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Ağrı için sarı kodlu uyarı verirken Van, Hakkari, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş turuncu kodlu uyarıda bulundu.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

VAN °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, güneyinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

AĞRI °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

MALATYA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu

VAN’DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN ETKİLİ OLACAK?

Şanlıurfa'da yangın faciası: Ölü ve yaralı var! Şanlıurfa'da yangın faciası: Ölü ve yaralı var!

Türkiye dün itibarıyla Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilde etiğime ara verildi. Hava sıcaklığı yurt genelinde 10 derece birden düşerken birçok il kar yağışının etkisi altına girdi. Geçtiğimiz yıllara göre kar yağışın daha az yağdığı Doğu Anadolu adeta kara hasret kalırken vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında ise “Kar ne zaman yağacak?” sorusuydu. Beklenen kar yağışı bu dün itibarıyla Türkiye’de genelinde etkili olmaya başladı. Meteorolojinin uyarısı sonrası dün gece başlayan sağanak yağış bu sabah itibarıyla yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının yarından (Perşembe) itibaren etkisini arttırması beklenirken Pazartesi gününe kadar tüm Van dahil tüm illerde aralıklarla etkili olması bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Akşam saatlerinden itibaren Van çevreleri ile Muş'un güneyinde kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyinde yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ / NECMETTİN DURSUN