ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Yaklaşık 21 yıldır Van’da yaşayan ve Van Müzesi’ndeki başarılı çalışmalarından sonra Van İl Kültür Müdürlüğü’ne atanan Erol Uslu’nun başarılı kariyeri baltalanmaya çalışıldı. Kurum içerisinde bir çalışanı darp ettiği iddiası gündeme bomba gibi düşen Uslu bu iddiayı boşa çıkarmasına rağmen olay daha farklı bir boyuta taşındı. Olayların ardından bakanlık kurumda müfettişler görevlendirirken edinilen bilgiye göre tanıklar ve soruşturma kapsamında dinlenen birçok kişi Uslu’dan yana olumlu kanaat bildirdi. Kameraların bulunmadığı, tanıkların ise darp iddiasını doğrulamadığı soruşturma sürecinin sonunda Uslu, bakanlık nezdinde çalışmak üzere Ankara’ya alındı. Bu karar süreç boyunca da Uslu’nun yanında net bir duruş sergileyen kentin büyük bölümünün tepkisini alırken Uslu, bu sürecin geçici bir süreç olduğunu ve kente geri dönmeyi umduğunu ifade eden bir açıklamada bulundu.

USLU’NUN ANKARA’YA ALINMASI KARARINI VANLI HAZMEDEMEDİ

Yaklaşık 21 yıldır Van’da yaşayan ve çeşitli kurumlarda çalışan Erol Uslu, son dakika kararıyla merkeze alınmıştı. Van Müzesi Müdürlüğü yaptığı dönemde adından sıkça söz ettiren ve ardından Van Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanınca kentin turizmi için durmadan emek harcayan, önemli çalışmalara imza atan Uslu merkezde görevlendirildikten sonra çok sayıda kişi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Uslu’ya destek oldu. Van’da görev yaptığı süre içerisinde kent için önemli çalışmalara imza atan Uslu sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kendisine destek olanlara teşekkür ederek Van’a tekrar döneceğinin de mesajını verdi. Uslu, mesajında “Yakın zamanda Genel Müdürlüğümüzdeki görevimi tamamladıktan sonra tekrardan Van’a hizmet edeceğime olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı. 

USLU: VANLILAR BENİ BAĞRINA BASTI

Uslu paylaşımında Van’ın kendisini bağrına bastığını dile getirerek, “Yaklaşık 21 yıldır güzel Van'ımızda yaşıyorum. Çok güzel insanlarla tanıştım, beni bir Vanlı gibi bağırlarına bastılar, bundan dolayı herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bir süredir istemediğim bir şekilde Van'ın gündemini meşgul etmeye hakkım olmadığını düşünüyor ve bu durumdan dolayı herkesten özür diliyorum. Van; kültürle, sanatla, eğitimle, ekonomiyle, kalkınmayla ve birçok güzel hizmetle anılması gereken kadim bir şehirdir” dedi.

“VAN’A HİZMET EDECEĞİME OLAN İNANCIM TAMDIR

Uslu, tekrar Van’a dönebileceğine olan inancının tam olduğunu belirterek, “Sayın Bakanımızın emriyle Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün emrinde ülkemize hizmete etmeye devam edeceğim. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alındığım doğru olmamakla birlikte Bakanımızın emriyle geçici olarak görevlendirildim. Yakın zamanda Genel Müdürlüğümüzdeki görevimi tamamladıktan sonra tekrardan Van'a hizmet edeceğime olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı. Uslu, kendisini arayan ve mesaj atanlara teşekkür ederek, “Telefonla arayan ve sosyal medya üzerinde destek veren tüm herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Van'la bağım hep güçlü kalacaktır. Van'da da olsam, Ankara'da da olsam “Güzel Van’ımıza hizmet etmeye devam edeceğim. Şimdilik hakkınızı helal edin. Saygılarımla” diye aktardı.

TAKVA: ŞEHRİN VİCDANI İNCİNMİŞTİR

Öte yandan Erol Uslu’ya olayların ilk yaşandığı andan itibaren toplumun tüm kesimlerinden destek mesajları gelirken karar sonrası da süreç sonrasında da destek mesajları aralıksız sürdü. Siyasetten sivil topluma, turizm camiasından vatandaşa kadar birçok kesim Uslu’nun yanında yer aldı. Sosyal medyaya da yansıyan mesajların bir kısmı şöyle oldu. Van TSO Başkanı Necdet Takva: Çok fazla işe yaramaz bürokrat “korunurken,” başarılı bürokratlarımızdan Van Turizm İl Müdürü Sayın Erol Uslu’nun görevden alınması şehrin vicdanını incitmiştir!” yorumu yaparken Ak Partili siyasetçi Hamide Durmuş, “Erol Uslu müdürümüze haksızlık yapıldı. Kirli kalplere lanet olsun.” Yorumunu paylaştı.

“YAZIKLAR OLSUN BİZE…”

Vanlı turizmci Murat Beyaz, “Erol Uslu Van turizmine katkı sunan başarılı bir il müdürüdür.” Cümlesi ile desteğini açıklarken, turizmci Ferzan Demirtaş ise; “Turizm’in tüm bileşenleri ile uyumuz, beyefendi kişiliğiniz ve alanınızdaki hakimiyetiniz Van’da takdir gördü. Umarım bu yanlıştan derhal dönülür ve Van’daki Hikayenizi daha güçlü bir şekilde yazarsınız.” dedi. Vanlı Nihat Hoca ise, “Van Müzesi gibi bir değeri Van'a kazandıran Erol Uslu gibi hem alaylı hem de mektepli bir değere sahip çıkamadık, yazıklar olsun bize.” diyerek sitem etti. Akademisyen Erdoğan Özel, “Çok yazık, liyakatın liyakatsızlarca değersizleştirilmesine örnek.” Yorumu yaparken Bülent Menteşe adlı bir vatandaş ise, “Van'daki başarılı kurum yöneticileri say deseler bir elin parmağını geçmeyecek bir konjonktürde, yıllarca kenti sahiplenen çalışmalarına ve gayretlerine yakinen tanığım. Varolsun gönlü ferah olsun.” yorumu yaptı.

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 2 yıl önce Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne getirilen Erol Uslu’nun kendi isteği ile merkeze alındığı öğrenildi. Bakanlıktan teklif aldığını ve bu teklifi kabul ettiğini ifade eden Uslu, görevinden ayrılacağını resmileştirdi. Geçtiğimiz haftalarda kurumda darp iddiaları ile gündeme gelen ve birtakım iddialar ile hedef haline getirilen İl Kültür Müdürü Erol Uslu ile ilgili flaş bir Ankara görevlendirmesi kararı çıktı. Kurumdaki iddialardan sonra da yaşanan olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getiren ve bu yaşananları hazmetmediğini ifade eden Uslu da kentte olmama konusunda bu görevlendirmeyi isteyen taraf oldu. İddialardan dolayı büyük bir rahatsızlık yaşayan Uslu, Van’da devam etmeme kararı alırken bu görevlendirmeye kısa sürede büyük tepki geldi. Göreve geldiği günden bu yana önemli çalışmalar yürüten Uslu’nun merkeze alınma kararı kentte büyük yankı uyandırırken, sosyal medyadan da destek paylaşımları aralıksız sürüyor.

Editör: Şaban Beyazsaç