İki gün süren çalışmaların ardından dün de çalıştayın sonuç bildirgesi açıklanırken yapılan çalışmalar büyük takdir gördü. Tüm katılımcılardan tam not alan fikir ve önerilerin sunulduğu toplantıda konuşan Van YYÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de çalışmada yer alan akademisyenlere teşekkür etti. Şevli ayrıca fesitval ile ilgili bir değerlendirme yaparak şu ifadelere yer verdi;

FESTİVALİN ÖNEMİNE ÖZEL VURGU

“29 Haziran 7 Temmuz tarihlerinde ilimizde düzenlenecek olan Kültür Yolu Festivali vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığının en kapsamlı projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin bu yıl bir durağı da Van olacak. Öncelikle güzel şehrimiz Van’ın tarih, kültür ve sanat temelinde tüm yönleriyle tanıtılmasına olanak sağlaması açısından bu festivali çok değerli bulduğumu ifade etmek isterim. Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde gerçekleşen Kültür Yolu Festivalleri, belirlenen şehirlerde, seçilen lokasyonlarda farklı sanat türlerinin, yerli ve yabancı farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesini amaçlanmaktadır.”

129D44B1 A501 4B82 93Fe 7D016015581E

9 AYRI MASADA AKADEMİSYENLER YEREL ETKİNLİKLERİ KONUŞTU

“2021’in Ekim ayında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan, 2022 yılında ise Ankara Başkent KYF, Çanakkale Troya KYF, Diyarbakır Sur KYF ve Konya Mistik Müzik Festivali’nin dahil olmasıyla 5 ayrı şehirde yapılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2023 yılında Nevşehir Kapadokya Balon ve KYF, Erzurum Palandöken KYF, Trabzon Sümela KYF, İzmir Efes KYF, Gaziantep GastroAntep KYF ve Antalya KYF ile beraber toplam 11 ayrı ilde düzenlendi. 2024 yılında da Van başta olmak üzere yine ülkemizin farklı şehirlerinde Kültür yolu festivalleri düzenlenecektir. Yapılan hazırlıklar kapsamında Valiliğimiz ve Kültür Müdürlüğümüz ile 9 masa belirledik.”

İŞTE O BAŞLIKLAR

Tiyatro-Film ve Belgesel Gösterimleri

Sergiler ve Atölye Çalışmaları

Konser ve Dans Etkinlikleri

Söyleşiler

Çocuk etkinlikleri

Yeni haftada veri gündemi yoğun! Yeni haftada veri gündemi yoğun!

Gastronomi

Kültür, İnanç ve Doğa Turizmi Rotaları

Sporttif Gösteri Etkinlikleri

Tanıtım ve Medya

ŞEVLİ: ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMELİYİZ

“Söz konusu masalara Van’a ait kültürel unsurların, sanat, gelenek ve göreneklerin özelliklerini tanıtmak ve çekiciliklerini artırmak amacıyla temel başlıklar verildi. Arama konferansı aracılığıyla “ortak aklı” harekete geçirecek bu çalıştayda her kesimden, her yaştan ve ilgili kurum temsilcilerinden bireylerin olmasına özellikle gayret gösterildi. Verimli bir çalışma yaparak rapor hazırlayan çalıştayda görevli olan tüm hocalarıma kurum temsilcilerimize çalıştay katılımcılarına ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

“VAN’A KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

“Hem şehrimiz için hem de ülkemiz genelinde kültürel etkileşimin had safhada olmasına zemin hazırlayan Kültür Yolu Festivalinin şehrimize hizmet etmek için çok değerli bir zemin oluşturduğu kanaatindeyim. Şehrimizin kültür ögelerinin tanıtılması, değerlerin korunması ve bu bilincin geliştirilmesi bir Van’lı olarak hepimizin en temel görevleri arasında yer almalıdır. Ayrıca bu tür kültür festivallerinin şehirle ilgili olumlu imajın pekiştirilmesi, olumsuz imajın ise düzeltilmesi için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünmekteyim. Doğunun en kadim şehirlerinden olan Van bulunduğu coğrafya bakımından zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Bizler de tüm paydaşlarımızla birlikte Kültür Yolu Festivalleri vesilesiyle Van’ımıza dair bütüncül kültür bilincini ortaya koymak ve kültürel etkileşimin artmasına katkı sağlamak istiyoruz.”

Ff90Fc19 Acdc 402C 94Cf 9E27E525378D

VALİYE ÖZEL TEŞEKKÜR ETTİ

​“Sözlerime son verirken şehrin tüm paydaşlarını bir araya getiren kültürel etkileşimle şehrimizi ülkemiz ve dünya genelinde tanıtmamıza olanak sağlayan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Valiliğimize, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüze, ilgili kurum amirleri ile görevli personelimize teşekkür ediyorum. Kültürel mirasımızı ortaya çıkarmak ve canlandırmak için başlatılan bu anlamlı projede herkese kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum. Kültür Yolu Festivalinin Van’ımıza hayırlı uğurlu olması temennilerimle, hepinizi hürmetle selamlıyorum.” Öte yandan Şevli, Van’daki çalışmalarından dolayı Van Valisi Balcı’ya da özel olarak teşekkür etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ