Meteorolojiden yapılan son hava tahminlerine göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken Ege kıyıları, Edirne, Kırklareli ve Antalya çevreleri ile Mardin ve Diyarbakır'ın doğu, Batman'ın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Rüzgârın, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAFTA SONU VAN’A KAR YAĞIŞI GELİYOR

Türkiye’de son yılların en kurak yıllarından birini yaşadı. Geçtiğimiz yıl onlarca il orman yangınlarına teslim olurken kasım ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde ülke genelinde hava sıcaklığı birçok ilde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Van da son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşarken meteoroloji uzmanından Van’ı sevindiren haber geldi. Ülke genelinde etkili olacak yağışlı hava akımı hafta sonu itibarıyla onlarca ili etkisi altına alacak ve bu illerde sağanak yağış ve kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji hava durumu raporları ve meteoroloji uzmanlarına göre Van’da hafta sonu (Pazar) itibarıyla kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor.

Dünyada bir ilk: Kediye ev hapis cezası verildi!
Dünyada bir ilk: Kediye ev hapis cezası verildi!
İçeriği Görüntüle

SAĞANAK VE KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

Cuma gününden itibaren sıcaklıkların düşmesiyle kar, sağanak ve soğuk havanın bir anda bastırması beklenirken hafta sonu için 64 ilde sağanak yağış ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, onlarca il için kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.

HAFTA SONU SAĞANAK VE KAR GELİYOR

Çelik, bu hafta yağışlı sistemin etkisini kaybettiğini belirterek, hafta sonuna kadar sadece yurdun batı bölgelerinde yağışın görüleceğini söyledi. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de bugün, perşembe ve cuma günleri gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getiren Çelik, "Hafta sonunda ülkenin hemen hemen tamamında yine yağışlı bir sistem etkili olacak. Çelik, yağışlı sistemle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda mevsim normalleri civarına düşeceğini bildirdi. Hafta sonu yurdun büyük kesiminde yağış görüleceğini belirten Çelik, "Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ve İç Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde yine karla karışık yağmur ve kar yağışını hafta sonunda da göreceğiz." dedi.

İSTANBULLULAR DİKKAT!

İstanbul'da bugün ve perşembe günü yağış görülmeyeceğini ifade eden Çelik, cuma ve cumartesi günleri İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini, sıcaklıkların ise 18 ila 20 derece bandında seyredeceğini söyledi. İzmir'de ise hafta boyunca aralıklarla sağanakların etkili olacağını dile getiren Çelik, hafta sonu gelecek yeni yağışlı sistemin İzmir'e kuvvetli gök gürültülü yağış getireceğini belirtti.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ERZURUM °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-VEYSEL İZGİ