Meteorolojiden edinilen son hava tahminlerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Van yağış

36 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji, Van dahil 36 il için sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı. Antep, Hatay, Urfa ve Kilis için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Adana, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Mersin ve Sakarya için turuncu kodlu uyarı yapılırken Ankara,  Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Hakkari, Isparta, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Siirt, Dersim, Urfa, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için ise sarı kodlu uyarı yaparak kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Van kar yağışı

VAN’IN KIŞI GELİYOR

Bu geceden itibaren başlayarak etkili olması beklenen sağanak yağışın Van’ın kuzey ilçelerde sağanak yağmur ve güney ilçelerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Meteorolojiden edinilen son hava tahminlerine göre; Van’da yarın hava parçalı bulutlu olması beklenirken Pazartesi gününden itibaren 5 günlük kar yağışın etkisi altına girecek.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren güney ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 8°C

Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

Çok bulutlu, Van'ın güney ilçeleri öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı,  (Bahçesaray, Çatak, Gevaş) ve kuzey ilçeler (Erciş, Muradiye ve Çaldıran) yüksek ve dağlık kesimleri kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışlı

ERZURUM °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAKKÂRİ °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, kuzeyinin yüksek ve dağlık kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: Necmettin Dursun