Son dönemlerde sağlık alanında önemli adımların atıldığı Van’da kentin uzun yıllardır beklediği Şehir Hastanesi konusunda beklenen müjde geldi. Geçtiğimiz yıllarda da çokça konuşulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Van ziyaretinde de yapılacağını ifade ettiği Şehir Hastanesi konusunda önemli aşama kat edildi. 

Daha önce de 2024 yılı yatırım programına dahil edileceği açıklanan ve 2027 yılına kadar yapılması planlanan Şehir Hastanesi konusunda Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleşti. ve Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray’ın ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler neticesinde hastane ile ilgili son bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı.

Van’da sağlık alanında bu yöntem ilk kez kullanıldı! Van’da sağlık alanında bu yöntem ilk kez kullanıldı!

Şehrivan’ın edindiği bilgiye göre Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu kampüste inşa edilip bir kompleks haline getirilecek Şehir Hastanesi’nin projesi tamamlandı. Toplamda 220 bin m2 bir alanda inşa edilecek Şehir Hastanesi’nin projesinin ihaleye çıkacağı bilgisi de paylaşıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Van’da Şehir Hastanesi projesi de hızlıca başlamış olacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ