Hayat pahalılığı ve ekonomik krizin en fazla hissedildiği illerden biri olan Van’da emekliler de geçinemiyor. Zor günlerden geçen Vanlı emekliler büyük sorunlar yaşarken, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bir basın açıklaması düzenleyen emekliler, hayat pahalılığına dikkat çekerek maaşlarının kendilerine yetmediğini vurguladı. Emekliler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Emekli-Sen Van Şubesi Başkanı Timur Sayyiğit, “Vanlı emekliye bayram yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

“YILLARCA ALIN TERİ DÖKMÜŞ EMEKLİ HAK ETTİĞİ ÜCRETİ ALAMIYOR”

Sayyiğit, emeklinin hak ettiği ücreti alamadığını belirterek, “Kurban Bayramı yaklaştı. Herkes sevdiğiyle huzurlu bir bayram geçirecek ama emekli bu bayramı da huzursuz ve mutsuz geçirecek. Yıllarca çalışmış, çabalamış, alın teri dökmüş emekli hak ettiği ücreti alamıyor. Emekliler sıkıntılar yaşıyor. Yıllarca emek veren emekliye sadece 10 bin TL reva görülüyor. Biz emekliler 30-40 yıl peşin ödediğimiz primlerimizi istiyoruz. Bu da bizim hakkımızdır. Bu hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLER TORUNLARINA HARÇLIK BİLE VEREMEYECEK DURUMA GELDİ”

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak!

Van’da emeklilerin yaşadığı sorunları dile getiren Sayyiğit, “10 yıl önce bir kurbanlığın fiyatı 500 TL iken şimdi etin kilosu 500 TL. Emekli bu fiyatlar karşısında nasıl et alsın? Nasıl kurban kessin? Emekli et yemeyi unuttu. Tarım ve hayvancılığın kenti olan Van’da insanlar et yemeyi unuttu. Etin yanı sıra bayramın bir sürü masrafı var. Şekeri, çerezi, giysisi… Emekli bunların adını unuttu. Kurban kesmek bir yana emekliler torunlarına harçlık bile veremeyecek duruma geldi. Vanlı emekliye bayram yok. Biz emekliler bu bayram ve sonraki bayramları güzel geçirmek istiyoruz” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ