Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit TOKİ Yolu’nda yaşanan toprak kayması sonrası başlattığı çalışmalarını tamamlayarak, TOKİ yolunu yeniden ulaşıma açtı.

OLASI TOPRAK KAYMASINA KARŞI İSTİNAT DUVARI İNŞA EDİLDİ

Mevsim şartlarından dolayı toprak kayması yaşanan Edremit TOKİ Yolu’nda yürütülen çalışmalar kapsamında toprak kayması yaşanan alanda toprak tahliyesi yapılarak istinat duvarı inşa edildi. Nur Tatar Spor Salonu ile Seyir Tepesi arasındaki 2 kilometrelik yol hattında yapılan çalışmalarda yaklaşık 7 metre yüksekliğinde ve 120 metre uzunluğundaki istinat duvarının yanı sıra yolda yaşanan çökme ve deformeler onarılarak, yağmur sularının yola zarar vermemesi için drenaj hattı çalışmaları yapıldı.

“TOKİ YOLU ÇİFT ŞERİT ŞEKLİNDE ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI”

Bölgede olası heyelan olaylarını önlemek amacıyla istinat arkasında istifsiz taşlarla blokaj yapılırken, sıcak asfalt çalışmaları ve Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan trafik işaret ve yol çizgi çalışmalarının ardından TOKİ Yolu çift şerit şeklinde araç trafiğine açıldı.  Erenkent, (Yeni TOKİ) Erdemkent, (Eski TOKİ) ve Esentepe (Kiracılar TOKİ) Mahallelerine ulaşımı sağlayan yol, yapılan çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ