Van’da eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten Düşünür Koleji’nin İngilizce öğretmeni Burak Can Şaşmaz ve öğrencileri bir ilke imza attı. Şu ana kadar yapılmamış bir proje ile çalışan öğrenciler yazdıkları İngilizce kitapları tamamlayıp düzenlenen bir etkinlik ile sergiledi. Öğrencileri tarafından yazılan İngilizce kitaplar sergide büyük beğeni topladı. Sergi ile birlikte onlarca öğrenci yazarı olduğu kitabı stantlarda tanıtım gelen ziyaretçilere takdim etti. Proje koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Burak Can Şaşmaz, Düşünür Koleji olarak Van ve bölge illerinde bir ilke imza atıklarını söyledi. 

BURAK CAN ÖĞRETMEN’DEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Düzenlenen sergi alanında Şehrivan’a özel açıklamalarda bulunan öğrencilerin İngilizce Öğretmeni Burak Can Şaşmaz, çalışma ile ilgili detayları paylaştı. Bu tarz bir çalışma Türkçe dilde bile zor gerçekleşirken, öğrencilere İngilizce çalışma yaptırma işini kısa sürede başardıklarını dile getiren Şaşmaz, “Van Düşünür Koleji'nde İngilizce öğretmeniyim. İlkokul dördüncü sınıfların Main Course İngilizce derslerine giriyorum. Tüm dillerde ve açıkçası İngilizce'de de  gördüğümüz en zor alanlardan birisi Writing yani yazma becerileri ile ilgiliydi. Bu tüm dillerde kanayan yara açıkçası. Öğrenciler okuma, dinleme ve konuşma alanlarına çok daha hakimler. Biz de Writing ile ilgili çeşitli oyunlar, çeşitli formüller süreç içinde çok geliştirdik.

SERGİYE BÜYÜK İLGİ

Bu formül ve oyunlara ek olarak da öğrencilerimize İngilizce kitaplar yazdırmak istedim. Onlara kitap yazmanın nasıl olduğunu tüm yöntemleri ile anlattım ve hayal kurmalarını istedim. Bu gerçekten uzun soluklu bir süreçti. Çünkü tek gayemiz yazdığımız kitaplarımız değildi, normal müfredata da yoğunlaşmak zorundaydık. Bu sezon kurgu kitapları üzerine yoğunluk vererek giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini de gözeterek İngilizce kitaplar yazarak hikayelerimizi geliştirdik. Olay, kişi tanımlama, kurgu ve karakter analizi çalışmalarımızı tamamladıktan sonra okulumuzda baskı dizgi çalışmalarımızı tamamladık. Kitaplar basıldıktan sonra da velilerimizin katılımıyla büyük bir sergi düzenledik ve yoğun bir katılım mevcuttu. Herkesi çok güzel ağırlayarak kitaplarımızın tanıtımlarını yaptık.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Öğretmenlere bir müjde daha! Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Öğretmenlere bir müjde daha!

48 ÖĞRENCİ İNGİLİZCE KİTAPLARI İLE YAZAR OLDU

“Olay örgü tanımlama, kurgulama çalışmalarını tamamladıktan sonra okulumuzun baskı dizgi çalışmalarını yaptık. Bu tarz bir çalışma Türkçe’de çok zorken biz bunu İngilizcede başarmaya çalıştık. Yaş gruplarının çok üstünde bir çalışma bu aynı hayali kurup üzerinde karakter analizi yaparak olay örgüleri kurmak yaşların çok üstünde bir çalışmaydı. Bu çalışmayı başarı ile tamamladılar. Toplam 48 kitap elde el de ettik. Düşünür Koleji olarak Van ve bölge illerinde bir ilke imza attık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

“BU BAŞARI KOLAY ELDE EDİLECEK BİR BAŞARI DEĞİLDİR”

4 . sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte çok anlamlı bir gün yaşıyoruz. Öğrencilerimiz; dört yıl boyunca İngilizce dersinde edindikleri kazanımların çıktılarını sunuyorlar. Adlarının yazılı olduğu İngilizce yazılı kitapları masalarında,  satışa sunacaklar. Elde ettikleri gelirle fidan alınacak ve fidanları kendi elleri ile dikecekler. Başarabilmenin hazzı,  gururu, heyecanı içindeler. Bizler de aynı duyguları paylaşıyoruz. Başarabilmenin getirdiği öz güveni görmek heyecan verici. Düşünür koleji olarak, günümüz dünyasının gerektirdiği donanımlara sahip bireyler yetiştirmeyi hedefledik. Beceri odaklı yaklaşımımız ve güçlü kadromuzla hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Bu projede büyük emek veren İngilizce öğretmenimiz Burak Can Şaşmaz’ a, katkılarını sunan ve her zaman desteklerini aldığımız değerli velilerimize ve emeği geçen tüm ekibimize kurumum adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Nice başarılı projelere." İfadelerine yer verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ