Van’ın Özalp ilçesine bağlı Çavuşlar Mahallesi’nde ikamet eden 16 yaşındaki down sendromlu Ramazan Meşe, bir ziyarette asker olma hayalini Kaymakam Rahmi Bulut ile paylaştı. Meşe’nin bu hayalinin gerçekleşmesi için Özalp Hudut Tabur Komutanlığına talepte bulundu. Talebin kabul edilmesi üzerine Özalp Hudut Tabur Komutanlığına giden Meşe burada üniforma giydi, yemin ederek terhis belgesini aldı.

Van’ın geleceğine büyük yatırım: Tam 118 tane inşa edildi, yenileri de yolda! Van’ın geleceğine büyük yatırım: Tam 118 tane inşa edildi, yenileri de yolda!

VANLI MEŞE’YE UNUTAMAYACAĞI BİR GÜN YAŞATTILAR

Kaymakam Bulut konuşmasında, Ramazan’ın kendisiyle asker olma hayalini paylaştığını dile getirerek, “Ramazan’ın bu hayalini dile getirmesi üzerine Piyade Tabur Komutanımız ile iletişime geçerek Ramazan’a temsili askerlik töreninin yapılmasını rica ettim. Onlar da sağ olsunlar Ramazan’a diğer törenlerden hiçbir fark olmayan bir yemin töreni düzenlediler. Kardeşimiz kendisi için özel dikilmiş asker kıyafetini giydi, yemin etti ve kendisine terhis belgesini takdim ettik. Kardeşimizin bu güzel ve onurlu talebini yerine getirmek bizleri çok mutlu etti. Ramazan’a ve ailesine unutamayacağı bugünü yaşatan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL