DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van KYK öğrenci yurtlarındaki yemekhanelerde yaşanan hijyen sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Van vekili Sayyiğit, yaşanan sorunlara değinerek, “Üniversite öğrencilerinin birçok alanda yaşadıkları sorunlar sıklıkla gündeme gelmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtların yemekhanelerinde de birçok sorun yaşanmaktadır. Öğrenciler yemeklerin pahalı olmasından günlük menülere uyulmamasına değin birçok sorunu aktarmaktadır. Bunun yanında son yıllarda gıda zehirlenmelerinin de arttığı görülmektedir. Çünkü yemek şirketlerinin maliyetleri azaltmak amacıyla gerekli özeni göstermediği belirtilmektedir. Son olarak 15 Mayıs 2024 tarihinde basına yansıyan bir haberde; KYK Van öğrenci yurdu yemekhanesinde tavuk yemeğinin içinden solucan çıktığı yer almıştır. Yurtta kalan öğrenciler bunun defalarca yaşandığını da belirtip yemeklerden böcek, kıl ve saç çıkması ile bozulmuş peynirin verildiği yönünde beyanlarda da bulunmuşlardır” dedi.

“VAN KYK ÖĞRENCİ YURTLARINDA YEMEKLERDEN BÖCEK, SAÇ, KIL VB. ÇIKMASI OLAYININ SIKLIKLA YAŞANDIĞI DOĞRU MUDUR?”

Milletvekili Sayyiğit, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “Van KYK öğrenci yurdunda tavuk yemeğinin içinden solucan çıkmasıyla ilgili bilginiz var mıdır? Konuyla ilgili yetkili mercilere yansıyan bir şikâyet bulunmaktadır? Van KYK Öğrenci Yurtlarında yemeklerden böcek, saç, kıl vb. çıkması olayının sıklıkla yaşandığı doğru mudur? Buna karşı alınan tedbirler nelerdir? Van KYK Öğrenci Yurtlarında 2015 yılından önerge tarihine kadar kaç defa yemeklerden zehirlenme olayı yaşanmıştır? Bundan etkilenen öğrenci sayısı kaçtır? KYK öğrenci yurtlarında bulunan yemekhanelerin denetimi hangi sıklıkla kim veya hangi birim tarafından yapılmaktadır? KYK öğrenci yurtlarında bulunan yemekhaneleri işleten şirketler nasıl belirlenmektedir? Yemek menüsüne ve hijyene riayet edip etmedikleri nasıl denetlenmektedir?”

Avrupa Birliği, 7 üye ülkeye yönelik bütçe disiplin süreci başlattı Avrupa Birliği, 7 üye ülkeye yönelik bütçe disiplin süreci başlattı

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ