Yazar Hakan Pütün’den şiir ve söyleşi programı düzenlendi Yazar Hakan Pütün’den şiir ve söyleşi programı düzenlendi

ŞEHRİVAN HABER - Kentte önemli çalışmalara imza atıp ülke genelinde başarılı çalışmalara imza atan eğitimcilerin sayısı artarken uzun süredir Van'a görev yapan Türkçe öğretmeni Didem Çetinkaya, Türkiye'deki önemli organizasyonlardan birinde Van'ı temsil etti.

Kentte görev yaptığı sürede önemli projelerde rol alıp Kitap Van gibi önemli projelerde başarılı çalışmalar yapan Çetinkaya, kendi çalışma alanı olan çocuk edebiyatı alanında önemli bir zirveye katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Edebiyatı Zirvesi'nde davet alıp katılan Çetinkaya düzenlenen atölyelerden olan “Geleneksel çocuk masalları ne kadar tehlikeli? Masallarda Parodi” adlı atölyede liderlik yaptı.

Zirvenin önemli konuklarından olan Çetinkaya, zirvedeki çalışmalarına dair Şehrivan'a bilgi verirken, o çalışma ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "Çocukların okuma alışkanlıklarının geliştirilmesine ve kaliteli eserlerin yaygınlaştırılmasına odaklanıyoruz. Eğitimci, yazar ve yayıncılar olarak, çocuk edebiyatının önemini ve gücünü vurguluyoruz. Ekibimiz, deneyimli ve nitelikli bir kadrodan oluşuyor ve farklı alanlarda uzmanlaşmıştır. Bizler eğitimde sosyal faydayı daima önde tutan bir organizasyonuz ve çocukların hayatlarına olumlu katkı sağlamak için çalışıyoruz. Sınıflarımızda kitapların önemini bizzat görüp çocukların yaşamındaki değişimleri deneyimleyerek, çocuk edebiyatı alanındaki çalışmalarımızda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz."

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ