Van’ın ve Van Gölü’nün tanıtılması için yapılan festivaller büyük ilgi görmeye devam ediyor. Son yıllarda gelenekselleşen Van Denizi Bisiklet Festivali için hazırlıklar başlarken, festivale katılan sporcuların da göl etrafında 430 kilometre pedal çevirerek, gölün korunmasına ve farkındalığına katkı sağlaması hedefleniyor. 19-23 Temmuz tarihleri arasında 2’nci Van Denizi Yüzme Festivali’nin yapılması planlanırken, 04-11 Ağustos tarihleri arasında ise 5’nci Van Gölü Bisiklet Festivali yapılcak.

Ülkenin farklı yerlerinden gelen sporcuların katılımıyla Van Kalesi Atatürk Kültür Park’ında başlaması hedeflenen festival, 430 kilometre yolun ardından Tatvan’da sona erecek.

AKTİVİSTLER 5’NCİ VAN DENİZİ BİSİKLET FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR!

Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak

Yapılacak bisiklet festivali ile ilgili Şehirvan’a bilgi veren Vangölü Aktivisleri Derneği Genel Başkanı Dr. Erdoğan Özel, “5 yıldır üst üste geleneksel hale gelen bisiklet festivalimiz bu sene de yapılacak. 430 kilometrelik Van Gölü etrafını bir günde turlayarak, gölün güzelliklerine ve gölü tanıtmak amaçlı farkındalık etkinliklerimiz sürüyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de İran başta olmak üzere diğer ülkelerden ve farklı şehirlerden katılımcılar bekliyoruz. Bu gruplarımızı da Van’ın ve Bitlis’in farklı güzelliklerini görmelerini ve tanımalarını sağlayacağız.” İfadelerini kullandı. 

“BAYRAMDAN SONRA KAYITLARIMIZ BAŞLAYACAK”

Özel, festivale destek veren belediyeleri sıralayarak, “Van Büyükşehir Belediyesi himayesinde Bitlis, Tatvan, Edremit, Tuşba, Erciş, Muradiye, Tuşba ve çevre belediyelerin desteği ile Vangölü Aktivistleri Derneği’nin katkılarıyla bu festivali gerçekleştireceğiz. 250 kişilik bir kontenjanımız olacak. Bayramdan sonra kayıtlarımız başlayacak. Her sene çok fazla talep alıyoruz. Van kalesinde toplanacağız ve Tatvan’da da sona erecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM