Van’da akşam saatlerinde başlayan ve belli aralıklarla devam eden yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışı ve tipiye bıraktı. Karla karışık yağmur akşam saatlerinde de belli aralıklarla devam ederken yüksek kesimlerde yerini kar yağışı ve tipiye bıraktı.

Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde kar yağışı ve tipinden dolayı sürücülere zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler yoldan çıkarken, bazıları ise geri dönmek zorunda kaldı. Öte yandan, şehir merkezinde ise karla karışık yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kimi vatandaş saçakların altında yağışın durmasını beklerken kimi vatandaş ise yağış altında yürümeyi tercih etti.

492 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 492 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van’da dünden beri etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 23, Başkale’de 38, Çaldıran'da 43, Çatak’ta 100, Erciş’te 72, Gevaş'ta 13, Gürpınar’da 125, Muradiye'de 24, Özalp'ta 39, Saray'da 12 ve Tuşba ilçesinde ise 3 olmak üzere toplam 492 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan, dün gece Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde kar yağışı ve tipinden dolayı sürücülere zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri bölgede sabaha kadar çalışma yürüttü.

VAN'DA ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI

Van’da akşam saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışı ve tipiye bırakırken bir çok araç karda mahsur kaldı. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Kurubaş ve Güzeldere geçitlerinde de kar yağışı ve tipi etkili oldu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı sürücüler yoldan çıkarken, bazıları ise geri dönmek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri, bölgede karla mücadele çalışmalarını aralıksız yürütüyor.

BAHÇESARAY'DA KAR KALINLIĞI YARIM METREYİ BULDU

GENİŞ ÖZET | Amedspor'un şampiyonluk maçı geniş özeti! GENİŞ ÖZET | Amedspor'un şampiyonluk maçı geniş özeti!

Kentte önceki akşam başlayan kar yağışı, özellikle Bahçesaray'da hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kışın çetin geçtiği Bahçesaray'a bağlı Çatbayır Mahallesi'nde karla birlikte güzel manzaralar ortaya çıktı. Mahalleli, sabah toprak damlı evlerinin üzerindeki karları küreklerle temizlemeye başladı.

VAN-BAHÇESARAY YOLU 16 GÜNDÜR KAPALI

Yağış nedeniyle 234 yerleşim yerinin yolu kapanırken, merkeze bağlı kırsal mahallelerde 20 santimetre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Van- Bahçesaray kara yolu, 80’inci kilometredeki çığ riski nedeniyle 16 gündür kapalı tutuluyor. Yolun 5 ayrı noktasına düşen çığlar Karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Yolun ne zaman açılacağına ise çığ komisyonu karar verecek.

BAŞKALE’DE DE DURUM AYNI

Başkale’de de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları ekipleri kar temizleme çalışması başlattı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri de karla mücadele çalışmalarına başladı. Kar yağışının ardından her yere beyaza bürünürken, vatandaşlar ise fotoğraf çekerek karın tadını çıkardı. Karayolları Başkale Şefliği ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için kar yağışının başlamasıyla yollarda kar küreme çalışması yaptı. Ekipler, sürücülerin zor anlar yaşamaması için sorumluluk bölgelerindeki Van-Hakkari karayolu ve Başkale çevre yolunda kar temizleme çalışması yürüttü.

MURADİYE’DE KAPANAN YOLLARI YENİDEN ULAŞIMA AÇILIYOR

Muradiye’de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yerleşim yerlerinin yolları yeniden ulaşıma açılıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok mahalle yolunun ulaşıma kapandığı Muradiye’de, eğitim öğretime ise 1 gün süreyle ara verilmişti. Dün akşamdan buyana devam eden kar yağışı yer yer 50 santimetreyi geçerken, kapanan yolların açılması için Muradiye Belediyesi karla mücadele ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürüyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ