ŞEHRİVAN ÖZEL HABER – Okuma oranının ve eğitim düzeyinin Türkiye’de en düşük olduğu illerden birisi olan Van’da son birkaç yılda kültür, sanat ve edebiyat alanında kıymetli işlere imza atıldı.

Sadece kurumlar eliyle değil Van Edebiyat Mahfili gibi oluşumlar ve kültür, sanat ve edebiyat ağırlıklı kültür merkezleri eliyle kentte büyük bir okuma seferberliği oluştu. Türkiye’nin en önemli yazarlarının Van’a geldiği, imza ve söyleşilerin düzenlendiği, okuma ile ilgili farkındalığın arttığı süreçte bir kıymetli program daha düzenlendi.

KİTABINI AL GEL DEDİLER, ETKİNLİK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İpekyolu ve Van Edebiyat Mahfili bir ‘Okuma Etkinliği’ düzenledi. “Kitabını al gel” başlıklı etkinlikte Van Kalesi’nde bulunan Atatürk Parkı’nda bir program hazırlandı. Kitap okuma için alanlar oluşturulan parkta, kitap severler ve anneler, babalar ve çocuklar hazırlanan alanda kitap buluşması gerçekleştirdi. İkramların yapıldığı, şiir dinletisinin de yapıldığı buluşmada parka gelenler saatlerce güzel havada kitap okudu.

ŞİİRLER BULUŞMAYA RENK KATTI

İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Gül Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Duman ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmettin Akarslan’ın da katıldığı etkinlikte Van Edebiyat Mahfili Başkanı Muhammed Yılmaz ve edebiyat mahfili üyeleri de yer aldı.

Etkinliğe özel davetli olarak yazar ve şair Müştehir Karakaya ve Prof. Dr. Zeki Taştan da katılırken iki isim katılanlara şiirler okudu. Etkinliğe gelen çocukların da şiirler ve kitapları okuduğu buluşma katılanlardan tam not alırken etkinlikte konuşan Başkan Yardımcısı Ayşe Gül Kahraman, bu tür buluşmaları farklı yer ve zamanlarda yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yazar Murathan Mungan Van'a geliyor! Yazar Murathan Mungan Van'a geliyor!

Editör: Garipzade Öztürk