Van'da Pazar günü öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi dahil birçok ilçede etkili oldu. Kuvvetli sağanak yağış günlük hayatı olumsuz etkilerken ev ve ahırları su bastı, hayvanlar telef oldu, tarım arazileri büyük zarar gördü. Van’ın önümüzdeki günlerde nasıl bir hava bekliyor? Yağmur devam edecek mi? Meteoroloji Van’ın 5 günlük hava tahminini açıkladı.

ÜLKE GENELİNDE HAVA SICAKLIKLARI 2 İLA 4 DERECE ARTACAK

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Hakkari çevreleri, Van'ın doğu kesimleri ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ve Van'ın doğusu ile Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 31°C

Parçalı ve çok bulutlu

İpekyolu Belediyesi’den yüz yüze anket çalışması İpekyolu Belediyesi’den yüz yüze anket çalışması

VAN’DA SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Van’da Pazar günü öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi ile birçok ilçede etkili oldu. Dün de araklılarla devam eden sağanak yağışlar bugün de Van’ın doğu ilçeleri (Başkale, Özalp, Saray) için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji “sel” uyarısında bulundu. Bugün Van'ın doğu ilçelerinde etkili olacak sağanak yağışların ikindi saatlerinde sonra etkisini kaybederek yurdu terk edecek. Van’da sağanak yağışlı geçen iki günün ardından Çarşamba’dan itibaren sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek ve Pazar gününe kadar Van’da yağış beklenmiyor.

METEOROLOJİ UZMANI UYARDI

Meteoroloji uzmanı Şahin Şahbaz, “Yağışlı hava ülkemizi yarından itibaren terk ediyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda, Karadeniz'in iç kesimlerinde Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ve Van'ın doğusunda yağış olduktan sonra yurdumuzu terk edecek. Yerini sıcak bir havaya bırakacak. Yurt genelinde termometrelerin 30 derecenin üzerine çıkacağını aktaran Şahbaz, “Yarından itibaren yurdumuzun batısından başlayarak oldukça yüksek sıcaklıkları göreceğiz. Halihazırda Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrediyordu. Ancak yarından itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 8 ila 10 derece. Diğer yerlerde 4 ila 8 derecenin üzerine çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşları yoğun sıcaklara karşı uyaran Şahbaz, bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL