Meteoroloji, Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas ve Karaman dışında), Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Bilecik, Sinop ve Erzincan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Isparta’nın batısı, Burdur’un doğusu ile Antalya’nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat’ın batısında yerel kuvvetli olması beklenirken hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, Trakya kesimlerinde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu ve Erzincan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 25°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 30°C

Parçalı bulutlu

Hayvancılıkta destek tutarları belli oldu! İşte detaylar... Hayvancılıkta destek tutarları belli oldu! İşte detaylar...

VAN’I ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NASIL BİR HAVA BEKLİYOR?

Son yılların en yağışlı ilkbahar ve kış aylarını geçiren Van’da aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Kentte etkili olan sağanak yağış kentte olumsuzluklara neden olurken birçok ev ve iş yerini de su basmıştı. Dün gece de Van’ın merkez ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre; Van’da sağanak yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren başlayarak (13.00) gece saat 21.00 itibarıyla sora ermesi bekleniyor. Yağışların; bu gece itibarıyla Van’ın terk etmesi beklenirken önümüzdeki 5 gün boyunca güneşli bir havanın etkisi altına girecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Başkent Ankara dahil 9 il için sarı kod uyarısında bulundu. Havanın öğle saatlerinden itibaren Isparta'nın batısı, Burdur'un doğusu ile Antalya'nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu'nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'ın batısında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN