Havanın ülke genelinde bu gece itibarıyla sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altında. Ülkenin doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in ve İç Anadolu'nun doğu kesimlerinin; Batı Karadeniz'in doğusu ve Bolu çevrelerinin; Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek. (Erzurum, Kars ve Van), Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (Şanlıurfa, Mardin dışında) yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

VAN °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

Starbucks Türkiye'deki kahve fiyatlarına zam yaptı! Starbucks Türkiye'deki kahve fiyatlarına zam yaptı!

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

MALATYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN’DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji, Van’ın 5 günlük hava durumunu açıkladı. Kentte iki gündür etkili olan sağanak yağışın Merkez ilçeler dahil birçok ilçede etkili olan sağanak yağışın bu akşam saatlerinde itibaren yüksek kesimde yerini kar yağışına bırakacak. Yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen sağanak yağış ve kar yağışına karşı vatandaşların tedbir almaları konusunda uyarıldı. Sıcaklığın Perşembe ve Cuma günü lodos ile birlikte 4-5 derece artması beklenirken havanın önümüzdeki 5 gün boyunca parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ