Serikspor, Erokspor maçına U19 takımıyla çıkma kararı alırken Vanspor’un şampiyonluğunu etkileyen flaş bir karara imza attı. Karar büyük bir tartışma yaratırken son olarak Vanspor Sportif Direktörü Osman Yıldırgan Şehrivan TV ekranlarında Kubilay Önay Spor ile Spor Şehrivan Programında perde arkası neler yaşandığını açıkladı.

“ŞAMPİYONLUĞUNUZ HAYIRLI OLSUN BİZ BURADA EROKSPOR’U YENECEĞİZ”

Feyat Kıyak, Vanspor'un kaybedilen şampiyonluğu ile ilgili konuştu! Feyat Kıyak, Vanspor'un kaybedilen şampiyonluğu ile ilgili konuştu!

Vanspor Sportif Direktörü Osman Yıldırgan Şehrivan TV ekranlarında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Son hafta Serikspor- Esenler Erokspor, Bursaspor-Vanspor karşılaması vardı. Hafta içi Serikspor Başkanı kulüp Başkanımızı arayarak, şampiyonluğunuz hayırlı olsun biz burada Erokspor’u yeneceğiz ben adımı asla şaibeye çıkarmam biz bu işlere girmeyiz çıkıp topumuzu oynayacağız diyen bir adamın maçın başlamasına 2 saat kala U19 takımı ile çıkma kararı aldı.

Osman Yıldırfanann

“OYUNCULARININ KADRO DIŞI BIRAKILDIĞINI BİZ 2 SAAT KALA ÖĞRENDİK”

Biz Serikspor’un tam kadroyla çıkmayacağını oyuncularının kadro dışı bırakıldığını ve U19 takımı ile sahaya çıkacağını 2 saat kala öğrendik

Bizlere 1 hafta önce U19 kadrosu ile çıkacağını bildirselerdi daha farklı olurdu. Bizde sahada çekilme kararını bir hafta içerisinde alıp oraya çok farklı giderdik. 

“U19 İLE ÇIKILIRSA BİZDE MAÇTAN ÇEKİLİRİZ”

Federasyon yetkilileriyle görüştük böyle bir durumun olduğunu illettik, Serikspor’lu oyuncularının paylaşımını gönderdik, nasıl olabilir böyle bir şey mi olur? Biz buna müsaade etmeyiz dediler. Bizde dedik ki eğer maç başlarsa U19 ile çıkılırsa bizde maçtan çekiliriz. Yönetim kurulumumuzun aldığı karar buydu.

“EROKSPOR O MAÇI BERABER BİTİRECEKTİ VE BİR ŞAİBE OLMAMIŞ GİBİ BİR ORTAM YARATACAKLARDI”

Bizim sahadan geç çıkmamızın tek bir sebebi vardı. Maçın 2’inci dakikasında çıksaydık Erokspor o maçı beraber bitirecekti ve bir şaibe olmamış gibi bir ortam yaratacaklardı ama maç 3-0 olunca yönetim kurulumuzdan bana gelen telefonla bende takımımı sahadan çektim. 

ETİK KURULUNA HEM FİFA’YA HEM DE UEFA’YA DİLEKÇEMİZİ VERDİK

Serikspor- Erokspor karşılaşmasından bir şey çıkmayacağını biz de biliyoruz, sonuçta oraya U19 kadrosu ile çıkan Serikspor takımıdır Erokspor’luk bir durum yok ama kapalı kapılar ardından ne konuşulmuş devletimiz bu konuyu ortaya çıkarır mı oda hukukçuların yapabileceği bir şey ki biz hem Etik Kuruluna hem FİFA’ya hem de UEFA’ya dilekçemizi verdik.” dedi

Editör: Necmettin Dursun