Van’da 3 ilçeyi birbirine bağlayacak İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki etap şeklinde hayata geçirilecek olan Sahil Yolu Projesi tamamlanıyor. Hem kent trafiğine nefes aldıracak hem de vatandaşları Van Gölü ile buluşturacak projenin önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor. Sahil yolunda son rötuşlar yapılırken Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Van İl Müdürlüğü, Van Gölü kıyısına yapılan sahil yolu projesinde yeni elektrik şebekesi inşa etti.

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

VEDAŞ’TAN SAHİL YOLUNA 50 MİLYON TL YATIRIM

Van’da paydaş kurumlar tarafından yapımı devam eden ve üç merkez ilçeyi sahille buluşturacak olan sahil yolu projesinde VEDAŞ 50 milyon TL bedelle yatırım gerçekleştirdi. Van Gölü kıyısına yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, “Paydaş kurumlarımız tarafından Van Gölü kıyısına yapılan yeni sahil yolu projesine, VEDAŞ olarak 50 milyon TL yatırımla elektrik şebekesi inşa ettik. Yaptığımız yatırım kapsamında 58 kilometre OG, 7 kilometrede AG yer altı hattı çektik.

AYDINLATMA ÇALIŞMALARI YAPILDI

Sahil yolu boyunca toplam uzunluk değeri 28 kilometre olan aydınlatma hattını yaptık. Yeni sahil yolunun aydınlatılması için güzergah boyunca 326 aydınlatma direği ile birlikte 490 adet aydınlatma armatürü montajı gerçekleştirdik. Yaptığımız yeni elektrik şebekesini 7 adet trafolu beton köşk ve 25 adet box ile destekledik. Sahada özveriyle çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ