Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi indiriminin Türkiye’de üretilen markalarda geçerli olmasını isteyen bakanlara “İki ihtimalin de maliyetini çıkarın” dedi. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan, gençlere “vergisiz cep telefonu ve bilgisayar” vaadi önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda geniş yer buldu. Uygulamanın sadece Türkiye’de üretilen markalar için geçerli olacağı haberlerini duyan gençler, il başkanları aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uygulamanın tüm markalar için geçerli olması talebini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun mümkün olup olmadığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sordu.

ŞİMŞEK: CARİ AÇIĞI ARTIRIR

Bakan Şimşek, ithal mal alımını kolaylaştırmanın cari açığı artırdığını bu yüzden uygulamanın sadece Türkiye’de üretilen markalarda geçerli olacağını kaydetti. Sanayi Bakanı Kacır da ‘Türkiye’de üretilen markalar’ denildiğinde akıllara sadece tek bir marka gelmemesi gerektiğini, dünya devi sayılabilecek birçok markanın Türkiye’de üretim yaptığını, bu yüzden birçok seçenek bulunduğunu belirtti.

“REHAVETE KAPILMAYIN”

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak ilk kabine toplantısına kadar çalışmaların bitirilmesini, uygulama ihtimali bulunan 2 farklı yöntemin etki analizinin çıkarılmasını istedi. Öte yandan toplantıda il başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönetim sıkıntılarını anlattı ve illerinde bulunan eksiklileri dile getirdi. Erdoğan ise yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek, sorunların çözümü için kriz yerine çözüm üretmeye yönelik çalışmaların yapılması talimatını verdi. Erdoğan “Rehavete asla kapılmayın çalışın. Her zamanki gibi çalışın, seçim yarınmış gibi çalışın” dedi.

İŞTE VERGİSİZ TELEFONLARIN LİSTESİ

iPhone gibi pahalı telefon serilerini neredeyse yarı fiyatına almanın hayalini kuran üniversite öğrencilerini üzecek şartlar açıklandı.  İddialara göre, ön lisans ve lisans bölümünde eğitim alan öğrenciler adına vergiden muaf olacak akıllı telefon ve bilgisayarlar için belirlenen şartlar şöyle:

*Öğrenciler yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon veya bilgisayar alabilecek.

*Öğrenciler yalnızca kendi adlarına kayıtlı hatlarla vergisiz telefon alabilecek.

*Öğrenciler sadece Türkiye’de üretilen ve montajlanan telefon ve bilgisayar modellerini tercih edebilecek.

*Öğrenciler, belirli bir fiyat aralığında telefon ve bilgisayar modellerini alabilecek.

Öğrencilerin uygulanacak şartlar doğrultusunda vergisiz şekilde alabileceği telefonlar neler?

General Mobile GM Phoenix 5G

General Mobile GM 24 Pro

General Mobile GM 23 SE

General Mobile GM 22S

General Mobile GM 23

Casper VIA X30 Plus

Casper VIA M30 Plus

Casper VIA M30

Reeder S19 Max

Reeder S19 Max Pro S

Galaxy A70

Galaxy A21s

Galaxy A30

Galaxy A01 Core

Galaxy A52

Redmi 9C

Redmi 9T

Redmi Note 10S

AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni

Redmi 10

Realme C21

Realme C21Y

Realme C25

Vivo Y11s

Vivo Y21s

Vivo Y53s

TCL 20 SE

TLC 20 E

TLC L7

Omix X300

Omix X500

OMIX X5

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ-ŞEHRİVAN

Editör: Necmettin Dursun