MHP'de yeni A Takımı belli oldu! İşte isimler MHP'de yeni A Takımı belli oldu! İşte isimler

ŞEHRİVAN ÖZEL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen yemin töreninin ardından yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesini açıkladı. Dikkat çeken bakanların yer aldığı kabinede aslen Vanlı bir isim olan Hakan Fidan da yer aldı.

Dün açıklanan yeni kabineden sonra tüm Türkiye gözünü kabinedeki isimlere çevirdi. Her bir ismin ayrı ayrı konuşulduğu açıklama sonrası belli başlı isimler özellikle dikkat çekti.

“HAKAN FİDAN ASLEN VANLI”

Dikkatleri üzerine çeken isimlerin başında ise MİT Başkanı Hakan Fidan geldi. Uzun süredir Türkiye’nin MİT başkanlığını yapan Hakan Fidan, yeni kabinede Dış İşleri Bakanı olarak açıklandı. Kabinedeki isimler kadar memleketleri de konuşulurken, Fidan’ın aslen Vanlı olduğu konusu bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda da memleketi çokça konuşulan Fidan’ın aslen Van, Ercişli olduğu bilinirken özellikle geçtiğimiz yıllardaki seçimlerde aday olacağı ve mensubu olduğu aşiret üzerinden çeşitli tartışmalar yapılmıştı.

KUZENİ DE VANLI OLDUĞUNU DOĞRULAMIŞTI

Bir dönemler Vanlı olduğu konusu gündeme gelen Fidan’ın Van’da Seyitki ailesine mensup olduğu ilan edilmiş, hatta seçimlerde ailesinin seçim tercihi ile de konuşulmuştu. Van Ercişte yaşadığı öne sürülen ve Hakan Fidan'ın kuzeni olduğunu iddia eden Abidin Can şu iddiada bulunmuştu; “Hakan Fidan’ın akrabası olduğumuz doğrudur. Hakan Bey, benim babamın öz dayısının oğlu oluyor. Hakan Bey’in babası Ankara’da evlenince o da Ankara’da doğdu. En son kendisini babasının vefatında gördüm. Taziyeye gittiğimde orada yüz yüze görüştük; tokalaştık ancak konuşamadık.”

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ / HAKAN İZGİ