ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Seçime sayılı günler kalırken, daha önce Van Baro Başkanlığı yapan ve şu an Yeşil Sol Parti’nin 2’nci sıra milletvekili adayı Avukat Zülküf Uçar, seçimle ilgili Şehrivan’a açıklamalarda bulundu. Uçar, değerlendirmesinde kentin sorunlarına değinerek bunların çözüm bulması için mücadele edeceklerini aktardı.

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Heyecanla beklenen seçimde, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni milletvekilleri belirlenecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük illerinden biri olan Van’da da seçim heyecanı sürerken, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ülke genelinde seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. HDP’nin en çok oy oranına sahip olduğu Van’da da bu kapsamda çalışmalar yoğun bir şekilde sürerken, seçime sayılı günler kalırken Şehrivan, Yeşil Sol Parti Van 2’nci sıra milletvekili adayı Avukat Zülküf Uçar’dan seçim değerlendirmelerini dinledi. 2018-2022 yılları arasında Van Barosu Başkanlığını da yürüten Uçar, Van’ın sorunlarının bilincinde olduğunu ve çözüm noktasında emek vereceğini dile getirdi. 

YEŞİL SOL PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ ADAYI UÇAR, ŞEHRİVAN’A AÇIKLAMALARDA BULUNDU…

Uçar, Yeşil Sol Parti Van 2’nci milletvekili adayı seçilmesine ilişkin açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Serhat kenti Van gibi bir ilimizde parti üst yönetim kurullarımızın 2. Sıra noktasındaki taktiri ve beni buna görevlendirmeleri, sorumluluk vermeleri beni onore etti. Geçmiş yıllardaki özellikle baro sürecindeki çalışmalarımızı şimdi de siyasal anlamda daha da güçlendirerek toplumun her kesimine ulaşarak, Kürt Sorununun çözümü noktasında güçlü bir iradeyle hareket ederek mücadeleyi büyütmek, mücadelenin hep içinde olmak için buradayız.”

UÇAR: BİLİYORUZ Kİ BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ

Uçar, halkların sesi olmak için mücadele edeceklerini ifade ederek şunları aktardı: “Amacımız bu ülkede demokrasinin, adaletin, hukuk devletinin egemen olması, güçlü ve refah seviyede olması için mücadele etmek. Bu noktada çabamız vardır. Bu çabayı DBP, HDP ve Yeşil Sol Parti ile birlikte sürdürüyoruz. Bu mücadelenin içerisindeyiz. Bu mücadelede olmak benim için büyük bir onur. Bu onuru bizlere layık görülen bu görevi layıkıyla yerine getirmek için tüm halkların sesi olmak için elimizden geldiğinde mücadele ortaya koyacağız. Bu noktada biliyoruz ki, başarıya ulaşacağız.”

“VAN’DA HUKUK SORUNU VAR”

Van’da hukuk sorunu olduğunu dile getiren Uçar, “Bu ülkenin genel olarak sorularına ilişkin bir çabamız olacak. Bu doğrultuda ciddi bir mücadele ortaya koymayı planlıyoruz. Van’ın da sorunlarının farkındayız. Bu kentte en başta hukuk sorunu var. Biz hukuk devletinden yanayız. Biz seçme ve seçilme hakkının tesis edilmesi gerektiğinden yanayız. Mücadelemiz bunun içindir. Geçmişte de bunun çabasını, mücadelesini verdik. Bundan sonraki süreçte daha da üstüne koyarak mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

UÇAR: BATI İLLERİNE YOĞUN BİR İŞÇİ GÖÇÜ SÖZ KONUSU

Uçar, kentteki sorunlara değinerek, “Van’ın daha spesifik sorunları da var. İşsizlik başta olmak üzere Batı illerine yoğun bir işçi göçü söz konusu. Sürekli inşattan düşen gençlerimizin haberlerini alıyoruz. Üzülüyoruz, kahroluyoruz. Taşeron işçilerinin yaşadığı sorunlar var. KHK’ların yaşadığı sorunlar var. Bu kentte bir liyakat sorunu var. Bu kentte mülteci sorunu var. Bu kentte 100’e yakın mülteci Van Gölü’nde batarak hayatını kaybetti” diye konuştu.

“VAN BU DRAMI HAK ETMİYOR”

Muhtarlık seçimi kavgası: 12 Kişi Yaralandı! Muhtarlık seçimi kavgası: 12 Kişi Yaralandı!

Van’daki sorunların üzerinde yoğunlaşacaklarını belirten Uçar, “Van böyle bir dramı hak etmiyor. Van işsizliği hak etmiyor. Biz bunun için çabamızı ortaya koyacağız. Talana müsaade etmeyeceğiz. Van Gölü’nün korunması için daha büyük bir çaba ortaya koyacağız. Biz bu kentte işsizliğin ne denli büyük olduğunun farkındayız. Van’ın gelişmişlikte, eğitim seviyesi noktasında ve ulaşım sorunu noktasındaki tüm sorunların bilincindeyiz, farkındayız. Sayabileceğimiz pek çok sorun var. İlimizdeki bu sorunlar üzerinde yoğunlaşacağız” ifadelerini kullandı.

UÇAR: HALKIMIZLA BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Halkın Yeşil Sol’a çok büyük bir ilgisinin olduğunun altını çizen Uçar sözlerini şöyle tamamladı: “Sahada gördüğümüz kadarıyla halkın Yeşil Sol’a muazzam bir ilgisi var. Çünkü halk yorgun, halk öfkeli, halk bitkin, halk yoksul ve halk artık bir değişim olması gerektiğinin farkında. Politikamız hiçbir zaman günü birlik bir politika olmadı. Hiçbir zaman sistem partileri gibi bir politika yürütülmedi. Bundan sonra da bunu daha da büyüterek biz bir çaba ortaya koyacağız. Elbette ki bunu halkımızla yapacağız. Halkımızla birlikte başaracağız.”

ZÜLKÜF UÇAR KİMDİR?

Zülküf Uçar, 1982 Van doğumlu. Evli. İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak kayıt yaptırdı. Üniversite eğitimini tamamlayarak mezun olan Zülküf Uçar, 2007 yılından itibaren Van’da avukatlık mesleğine başladı. İlk olarak Baro İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonları başta olmak üzere birçok kurul ve komisyonda görev yaptı. 2012-2016 yılları arasında 2 dönem üst üste Van Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. 2018-2022 yılları arasında Van Barosu Başkanlığını iki dönem yürüttü. 2022 yılında yapılan Baro seçimlerinde Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine seçildi. Uçar, son olarak 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Van’da 2. Sıra Milletvekili adayı oldu.

Editör: Ömer Aykaç