Teknoloji devi 2023 yılında düzenlenen WWDC konferansında iOS 17'yi tanıtırken sunumun sonunda teknoloji dünyasını yeniden şekillendirebilecek Apple Vision Pro'yu tanıttı.

İşte Apple'ın 2024 yılında kullanıcılar ile buluşturması beklenen ürünleri;

APPLE WATCH X

Apple Watch'un yeni bir modeli 2024 yılında kullanıcılar için çıkış yapabilir. Apple Watch X olarak isimlendirilen bu cihazın mikroled ekrana ve yeni sağlık özelliklerine sahip olarak çıkış yapması bekleniyor. Öte yandan Apple, kandaki oksijen seviyesini ölçen bir özelliğin patentini alamadığından dolayı 2023 yılında çıkardığı Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 cihazlarının ABD'de satışını durdurmak zorunda kaldı. Apple Watch X ile birlikte bu özelliğin de yer alması beklenmiyor.

<p><strong>APPLE WATCH X</strong></p><p> </p><p>Apple Watch'un yeni bir modeli 2024 yılında kullanıcılar için çıkış yapabilir.<br /><br />Apple Watch X olarak isimlendirilen bu cihazın mikroled ekrana ve yeni sağlık özelliklerine sahip olarak çıkış yapması bekleniyor.<br /><br />Öte yandan Apple, kandaki oksijen seviyesini ölçen bir özelliğin patentini alamadığından dolayı 2023 yılında çıkardığı Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 cihazlarının ABD'de satışını durdurmak zorunda kaldı.</p><p>Apple Watch X ile birlikte bu özelliğin de yer alması beklenmiyor.</p>

IPAD PRO

Apple'ın 2024 yılında çıkış yapması beklenen cihazlarından biri ise iPad Pro. Yeni tabletin önceki modellere kıyasla OLED ekranla çıkış yapması bekleniyor. Böylelikle kullanıcılar daha derin siyahlar ve çok daha yüksek yenileme hızlarına (Hz) ve daha iyi pil verimliliğine sahip olacak.

<p><strong>IPAD PRO</strong></p><p><strong>​</strong></p><p>Apple'ın 2024 yılında çıkış yapması beklenen cihazlarından biri ise iPad Pro. Yeni tabletin önceki modellere kıyasla OLED ekranla çıkış yapması bekleniyor.<br /><br />Böylelikle kullanıcılar daha derin siyahlar ve çok daha yüksek yenileme hızlarına (Hz) ve daha iyi pil verimliliğine sahip olacak.</p>

M3 ÇİPLİ MACBOOK AIR

Apple, 2023'ün sonlarına doğru M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcili yeni MacBook cihazlarını tanıttı. Şirketin önümüzdeki aylarda MacBook Air cihazları için M3 işlemciyle donatılarak satışa sunulacağı kaydedildi. M3 işlemcilerle birlikte Apple, daha hızlı render süresi ve oyunlarda ciddi performans artışları sağladı.

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

<p><strong>M3 ÇİPLİ MACBOOK AIR</strong></p><p> </p><p>Apple, 2023'ün sonlarına doğru M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcili yeni MacBook cihazlarını tanıttı.<br /><br />Şirketin önümüzdeki aylarda MacBook Air cihazları için M3 işlemciyle donatılarak satışa sunulacağı kaydedildi.<br /><br />M3 işlemcilerle birlikte Apple, daha hızlı render süresi ve oyunlarda ciddi performans artışları sağladı.</p>

IPHONE 16

Apple, her yıl düzenli olarak Eylül ayında yeni iPhone cihazıyla birlikte işletim sistemini de güncelleyerek kullanıcılar ile buluşturuyor. iPhone 16 modelleriyle birlikte "eylem" düğmesinin yalnızca Pro cihazlar yerine tüm modellerde yer alması ve A18 çipiyle birlikte çıkış yapması bekleniyor.

2024 yılında şirketin iPhone 16 cihazının 15 modeliyle arasında çok fark olmadan satışa sunacağı kaydedilirken, şirketin bu yıl Apple Vision Pro'ya ağırlık vermesi bekleniyor.

<p><strong>IPHONE 16</strong></p><p><strong>​</strong></p><p>Apple, her yıl düzenli olarak Eylül ayında yeni iPhone cihazıyla birlikte işletim sistemini de güncelleyerek kullanıcılar ile buluşturuyor.<br /><br />iPhone 16 modelleriyle birlikte "eylem" düğmesinin yalnızca Pro cihazlar yerine tüm modellerde yer alması ve A18 çipiyle birlikte çıkış yapması bekleniyor.<br /><br />2024 yılında şirketin iPhone 16 cihazının 15 modeliyle arasında çok fark olmadan satışa sunacağı kaydedilirken, şirketin bu yıl Apple Vision Pro'ya ağırlık vermesi bekleniyor.</p>

APPLE VISION PRO

WWDC 2023'te tanıtılan ve çıkış fiyatı 3,500 dolar olacağı belirtilen Apple Vision Pro'nun önümüzdeki yıl en çok beklenen Apple ürünü olacağını söylemek pek yanlış olmaz. Bu karma gerçeklik gözlüğü sayesinde 23 milyon pikselin bir araya geldiği mikro oled ekran sayesinde, kullanıcıların gözleri, elleri ve sesleriyle birlikte kontrol edilebilecek.

Uzamsal bilgisayar olarak nitelendirilen bu cihaz, R1 ve M2 çipi barındırırken, tek şarjda 2 saat kullanım sunuyor. Kullanıcılar böylelikle FaceTime aramalarından, oyun, film, dizi vb. birçok özelliği karma gerçeklik gözlüğü ile deneyimleyebilecek.

Kaynak: NTV