Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Motorindeki büyük indirimin ardından benzine de indirim geliyor. Dün gece motorine 1,57 TL indirim yapılırken bu gece yarısından itibaren de benzinin litre fiyatına 67 kuruş indirim bekleniyor.

BENZİNE DE İNDİRİM GELİYOR

Motorine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1,57 TL'lik indirim gelmişti. Dün gece motorin indiriminin ardından bu gece yarısından itibaren de benzinin litre fiyatına 67 kuruş indirim bekleniyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Arsa sahibi ile müteahhit arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı! Arsa sahibi ile müteahhit arasında silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı!

Brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Bugün itibarıyla motorinin litresi 1 lira 57 kuruş ucuzlarken indirimin ardından motorinin litresi 38 lira seviyesine geriledi. İsrail-Hamas arasındaki çatışmanın şiddetlenmesiyle 96 dolara kadar yükselen brent petrolün varil fiyatı, 86 dolar seviyesine geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim olarak yansıdı. Bugün itibarıyla motorinin litresi 1 lira 57 kuruş indirim geldi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMALARIYLA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

6 Ekim'de benzinin litresi 2 lira 10 kuruş, 7 Ekim'de ise 1 lira 17 kuruş ucuzlamıştı. 8 Ekim'de ise motorine 2 lira 92 kuruş indirim gelmişti. Peş peşe gelen indirimlerin ardından benzinin litresi 33-34 liralara, motorinin litresi ise 37-38 liralara gerilemişti. Ancak İsrail-Hamas çatışmalarıyla petrol fiyatlarında yaşanan yükselişle akaryakıtta rüzgar tersine döndü. 17 Ekim Salı günü motorine gelen 2 lira 23 kuruş, 20 Ekim Cuma günü de benzine 1 lira 48 kuruş zam geldi.

SEÇİM SONRASI FİYAT 2 KATTAN FAZLA ARTTI

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesi benzinin litresi 19 lira seviyelerinde, motorin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. Seçim sonrası akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla arttı.

CEPLERE 40,7 TL İNDİRİM OLARAK YANSIYACAK

Bir diğer yandan benzinde beklenen indirimin ceplere nasıl yansıyacağı da merak konusu. Güncel fiyatı litre başına 35,09 TL olan benzin, bu gece gelmesi planlanan 67 kuruşluk indirim ile depoya 40,7 TL daha az olarak yansıyacak. Buna göre şu anki fiyatı ile 60 litrelik bir araç 2 bin 105 TL'ye dolarken, indirim ile litre fiyatı 34,42'ye düşecek. Bu kapsamda 60 litrelik bir araç artık 2 bin 65 TL'ye dolacak.

Editör: Necmettin Dursun