Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Kabine toplantısında Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi ele alınması bekleniyor. Öte yandan memur ve emekli zammı başta olmak üzere ev hanımlarına emeklilik ve faizsiz evlilik kredisinin detayları görüşülecek.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Yavuz Kuşan; İşten çıkarttıklarınızın bedduası sizi yok edecek! Yavuz Kuşan; İşten çıkarttıklarınızın bedduası sizi yok edecek!

Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararının ekonomiye yansımaları ele alınacak.

Enflasyonla mücadele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın marketlere yaptığı indirim çağrısının sonuçları değerlendirilecek.

PRİM GÜN SAYISI

Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili düzenleme de uzun süredir gündemde. Prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek.

Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ, KONUT VE KİRA SEKTÖRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısında yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin liralık kredi verileceğini söylemişti.

Meclis gündemine gelmesi beklenen çalışmadaki son durum da kabinede ele alınacak konu başlıkları arasında olacak. Konut ve kira sektöründeki son gelişmeler de masaya yatırılacak.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI

Masadaki gündem, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik kanlı saldırısı, kalıcı barış için Türkiye'nin garantörlük teklifi ve bölgedeki son gelişmeler olacak.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda ekonomideki gelişmeler de ele alınacak. Fahiş fiyatla mücadele için izlenecek yol haritası da kabine toplantısının gündeminde olacak.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI

Toplantıda memur ve emekli zammı başta olmak üzere ev hanımlarına emeklilik ve faizsiz evlilik kredisinin detaylarının da gündemde olması bekleniyor.

EMEKLİLERE 5 BİN TL'LİK İKRAMİYENİN DETAYLARI

Son olarak 9 Ekim'de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin detayları açıklanmıştı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ