ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de final mitingini Van’da gerçekleştirdi. 31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala Musa Anter Parkı’nda düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Final mitingine; Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, DEM Parti Van milletvekilleri, ilçe eşbaşkan adayları ve partililer katılım sağladı. Van ile ilgili iddialı söylemlere yer veren Bakırhan; “İki aydır seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçe ilçe gezdik. Halkımız oyunu kendine vereceğini söyledi. Van Dem Parti’dir. Başarı bizimdir, Van'ındır” dedi.

 

“VAN REKOR KIRACAK”

Bakırhan konuşmasında, Van'ın 31 Mart'ta rekor kıracağını dile getirerek, “Merhaba Van! Var ol Van! Maşallah şimdiden kararınızı verdiniz. 31 Mart'ta Van rekor kıracak. 31 Mart'ta 14 belediyenin 14'ünü alacak mısınız? Van'ın emektar halkı hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Van Kürtlerin yüreğidir. Ne zaman Van'ın adını duysak gurur duyuyoruz. Son mitingimiz. Son miting her parti en güçlü kentinde yapar. Biz de son mitingini Van'da yaparak bu halkın ne kadar onurlu olduğunu göstermek istedik. Sizlere ne yapsak azdır” dedi.

“HEYECANIMIZ VAR OLDUKÇA SIRTIMIZ YERE GELMEZ”

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Bakırhan, “Bütün kentler adına Van halkının mücadelesini selamlıyorum. Van halkı hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmedi. Nevruz'da Van 400 bin insanla iradesine sahip çıktı. Kürt halkı müzakereye açıktır. Van barışı haykırıyor. Van seçimi rekor bir oyla alacak mısın? Van'ın rekoruna hiçbir kent ulaşamayacak. Bu heyecanımız var oldukça sırtımız yere gelmez. Ev ev gezin. Kadınlar, gençler DEM Parti'nin projelerini anlatın” diye aktardı.

7Bda34C9 1919 420A A7Ab 7D48B79D0D97

BAKIRHAN 3 İLÇEYE DİKKAT ÇEKTİ

3 ilçeye dikkat çeken Bakırhan, “14’te 14 yapacağız ama sizden rica ediyorum; sanki 3 ilçede öndeyiz ama daha güçlü bir fark atmamız gerekiyor. Bahçesaray son 2 gün kala seçimde almaya var mıyız? Gevaş’ı artık alalım. Var mısınız? Rekor oyla Muradiye’yi almaya var mısınız? Eğer sözünüzde durursanız 14’te 14 yaparsınız. Bahçesaray, Gevaş ve Muradiye’yi diğer 11 belediyemize katacağınıza söz verdiniz. Sizinle gurur duyuyoruz. Bizim olanı almaya var mısınız? Dem Van'ın demidir” ifadelerini kullandı.

ŞEDAL: VAN DEM PARTİ’DİR

Mitingde konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, “2 aydır seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçe ilçe gezdik. Halkımız oyunu kendine vereceğini söyledi. Van Dem Parti’dir. Başarı bizimdir, Van'ındır” dedi. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan, Van’ın büyük sorunlarının olduğunu dile getirerek, “Van halkı her zaman partisine sahip çıkıyor. Bu duruşunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz başka illere gidip inşaatlarda hayatını kaybediyor. Her alanda Van'da büyük sorunlar var. Size layık olacağız. Birlikte çalışıp Van'ı iyi noktalara getireceğiz. Biz sizin evlatlarınızız. Bazıları her gittikleri nerde onların sicili kirli diyorlar. Bizim sicilimiz temiz. Sizin siciliniz kirli! Ne yüzle yolları kapalı Bahçesaray'a gidiyorsunuz? Van'a sebze hali, otogar ve stadyum yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun