ŞEHRİVAN ÖZEL – Gelecek yıl bahar ayında yapılacak olan yerel seçimler için kabul almaya başlayan AK Parti’de hareketli günler yaşanıyor. 9 Kasım itibariyle tüm Türkiye ile birlikte Van’da da aday adaylığı başvuruları başlarken başvurular alınır alınmaz hareketlilik başladı. Van’da büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçede flaş isimler telaffuz edilirken resmi başvurular da sunulmaya başlandı.

Bu isimlerden birisi Çaldıran’da uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve ilçede büyük bir etkinliği olan Ferman Yıldırım oldu. İlçede tanınan, bilinen ve sembol isimlerden birisi olan iş insanı Yıldırım, aday adaylığını resmen ilçe başkanlığına sundu. Geçtiğimiz dönem seçilen başkan Şefik Ensari’ye karşı en ciddi rakiplerden birisi olarak görülen Yıldırım’ın başvurusunu ilçe Başkanı Ali Çiftçi teslim aldı.

Yıldırım’ın başvurusu ise şu sözlerle paylaşıldı; “Allah çıktığımız bu yolda bizi ve beraberimizde yürüyecek olan yol arkadaşlarımızı utandırmasın. Yeni projeler ile hep beraber geleceğimize, gençlerimize ilçemize yatırımlar yapıp kalkındırmaya çalışacağız bunu beraber başaracağız kimsenin şüphesi olmasın inşallah.”

FERMAN YILDIRIM KİMDİR?

Çaldıran’da Ferman Yıldırım fırtınası! Çaldıran’da Ferman Yıldırım fırtınası!

1972 Çaldıran doğumlu. Eğitimini Van'da tamamladı. Siyasi hayatına 1997 yılında Demokrat Türkiye Partisinde Çaldıran Ilçe Başkanlığı göreviyle başladı.

1999 yılında Mhp Çaldıran Belediye Başkan Adaylığı, 2004 yılında DYP Çaldıran Belediye Başkanı olarak seçildi. 2005 yılında AK PARTİ'ye geçiş yaptı.

2009 yılında tekrar Ak Parti'den Belediye Başkanı olarak seçildi. 2014 yılında Ak Parti Çaldıran Belediye Başkan adayı oldu.

2015 yılında 25. Dönem Ak Parti Milletvekili Aday Adayıydı. 2000 yılından bu yana Antalya ve Van'da turizm, inşaat, kuyumculuk Sektöründe kendi şirketlerinde yönetim kurulu Başkanı olarak görevini yapmaktadır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL