ŞEHRİVAN ÖZEL - Ak Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, Avrupa Birliği Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı (COSAC) 70. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Türkiye'yi temsilen toplantıya katılan Van Milletvekili Kayatürk, oturumda söz alarak İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırıma değinerek dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Kayatürk, Rusya-Ukrayna Savaşı Oturumu kapsamında Rusya ve Ukrayna ile ilişkiler, Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı, Ukrayna'nın tam bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması, Filistin'in İsrail tarafından işgal edilmesine ve Gazze'de yaşanan insanlık dramı hususlarına değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıyla ilgili konuşmasını paylaşan Kayatürk, toplantı kapsamında ayrıca, Avrupa Birliği'nin, Filistin için de aynı hassasiyeti göstermesini ve bölgede yaşanan insanlık dramının durdurulması gerektiğini belirtiğini ifade etti.

Gazze'deki insanlık dramı ile ilgili sözleri dikkat çeken Kayatürk'ün o konuşması büyük ilgi gördü.

İşte o konuşma:

İYİ Parti'nin A Takımı belli oldu! İşte 50 kişilik yeni GİK listesi İYİ Parti'nin A Takımı belli oldu! İşte 50 kişilik yeni GİK listesi

Kaynak: ZENÜN YEŞİL/ŞEHRİVAN