Van'da rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden kuvvetli şekilde esmesi, kentte planlanan uçak seferlerinin rötar yapmasına neden oldu. Meteoroloji, Van ve bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu ve fırtınanın etkili olması beklendiğinden vatandaşlar yaşanacak olumsuzluklara karşı uyarıldı.

VAN’IN KUZEY VE GÜNEY İLÇELERİ DİKKAT!

Meteoroloji; Hakkari, Bitlis ve Van'ın güney ile kuzey ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu olması tahmin edildiğini, yağışların akşam saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman saatte 40-60 kilometre hızla kuvvetli şekilde eseceği bildirildi.

VAN VE BÖLGE İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Meteoroloji, Van ve bölge illerinde kuvvetli rüzgardan dolayı soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazi zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusundaki uyarılarını yeniledi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI