Sayısı her geçen gün artan araçlar güneş, yağmur, kar altında çürürken, bu araçların çoğu kullanılmayacak hale geliyor. Geçen yıl da Şehrivan aracılığıyla ‘otoparklardaki otobüs ve minibüslerin gezici kütüphane olması’ önerisinde bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul bu önerisini yenileyerek, “Bu araçlar Yediemin Otoparkında bekleyeceğine kütüphane olsun” dedi.

Van’da, çeşitli suçlarda kullanıldıkları gerekçesi ile güvenlik güçleri tarafından bağlanan araçlar, Yediemin Otoparklarına çekiliyor. Yıllardır Van Tasfiye İşletme Müdürlüğü (TASİŞ) parklarında bulunan binlerce araç, uzun mahkeme sürecinden ve başka nedenlerden dolayı yağmur, güneş, kar altında adeta çürüyor. Değeri milyonları bulan araçların pek çoğu kaderine terk edildiğinden kullanılmayacak hale gelirken, bu araçların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Yıllardır gündeme gelmesine rağmen kaderine terk edilen araçlar için bir çözüm bulunmazken, Şehrivan geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da otobüs ve minibüslerin ‘gezici kütüphane’ olması önerisini gündeme getirdi. Yıllarca otoparklarda çürüyen araçlarla ilgili Şehrivan’a konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, “Bu araçlar Yediemin Otoparkında bekleyeceğine kütüphane olsun” dedi.

“BU ARAÇLAR OTOPARKLARDA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR”

Tuğrul, otoparkta çürüyen araçlara değinerek, “Yemiemin Otoparkı’nda tutulan araçlar ya kaçakçılıktan yakalananlar ya da icradan yakalanan araçlar. Van’da yaklaşık 7-8 otopark var. Başkale, Gürpınar, Özalp, Saray ilçesinde birer tane otopark var. Otoparklarda yaklaşık 6 bin tane araç vardır. Bunlar taksi, minibüs, otobüs gibi araçlar oluyor. Bazı araçların mahkeme süreci çok uzuyor. Şu anda 10-12 yıl mahkemesi uzayan araçlar var. Bu mahkemeler daha erken biterse en azından bu kadar araca yazık olmaz. Bu araçlar otoparklarda çürümeye terk ediliyor. Binlerce araç Yediemin Otoparkı’nda çürümeye terk edildi. Biz yıllardır bunların kaderine terk edilmemesi için mücadele ediyoruz. Bu araçların dönüşümü olabilir. Geçici bir şekilde bile yani hibe edilmeden de kullanılabilir. Bu araçlar değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

Geçen yılın en çok okunan kitabı hangisi? İşte detaylar… Geçen yılın en çok okunan kitabı hangisi? İşte detaylar…

YEDİEMİN OTOPARKI’NDAKİ ARAÇLAR KADERİNE TERK EDİLECEĞİNE KÜTÜPHANE OLSUN!

Otoparktaki araçların kütüphane olması önerisinde bulunan Tuğrul, “Bu araçlar milli servettir. Yıllardır karın, güneşin altında çürüyorlar. Binlerce araç orada bekletiliyor. Yıllardır bu araçlar çürümesin, kaderine terk edilmesin diyoruz. Araçların kütüphane yapılması müthiş bir fikirdir. Araçlar, köylere, mahallelere, ilçelere ve kent merkezine bırakılır ve halk da bu kütüphaneden yararlanır. Araçlar özellikle köylere ve ilçelere konulursa çok iyi olur. Kütüphanenin yanı sıra araçlar çocukların oyun oynayabileceği bir yer de olabilir. Bu fikirler uzar da uzar. Yeter ki araçlar çürümesin ve değerlendirilsin. Milli servet heba oluyor. Yazık etmeyelim, değerlendirelim. Her köyde her okulda kütüphane yok. Bu araçlar Yediemin Otoparkında bekleyeceğine kütüphane olsun. İçi kitapla doldurulsun ve öğrenciler bu kütüphaneden faydalansın” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ