AK Parti Van Büyükşehir Belediye (VBB) Başkan Aday Adayı Faruk Görünüş, projelerini açıklamaya devam ediyor. Alışılmışın dışında bir siyasetçi ve aday profili çizen Görünüş, kenti önceleyen söylem ve girişimleri ile gündeme gelmeyi sürdürüyor.

Van YYÜ ve Malatya’daki akademisyenleri ziyaret ederek ilke imza atan Görünüş bu defa da geliştirdiği bir buluşu kamuoyu ile paylaştı. Birbirinden farklı projelerle gündeme gelen Görünüş, patent başvurusunda bulunduğu buluşunun hayata geçmesiyle birlikte Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığında kentte beton üretim tesisi kuracağını açıkladı.

“ÇİMENTODAN EN AZ YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLANACAK”

Görünüş, Van’da en fazla ihtiyaç duyulan malzemenin beton olduğunu belirterek, “Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin en fazla ihtiyaç duyduğu ve satın aldığı malzeme betondur. Bina inşaatları, kaldırım, beton yollar, kilit taşı, bordur, büz, menfez gibi imalatların ham maddesi betondur. Bir metreküp betonda kullanılan ortalama çimento miktarı 300-330 kilogram/metreküptür. Çimento, beton maliyetinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturur. 2020 yılında patent başvurusunda bulunduğum ve bugün daha da geliştirdiğim bu buluş, beton içerisinde kullanılan çimentodan en az yüzde 50 tasarruf sağlayacak yeni bir teknolojidir” dedi.

Yargıtay DEM Parti için harekete geçti! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti!

“BİR YILDA MİLYONLARCA LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ”

Kazandığında Van’a beton üretim tesisi kuracağını aktaran Görünüş, “Türkiye'nin sayılı üniversiteleri ile prototip çalışmalarını tamamladık ve yüksek başarı elde ettik. Van Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, bünyemizde kuracağım beton üretim tesisleriyle kentimizde bir yılda milyonlarca lira tasarruf sağlayacağız. Belediyelerimiz işlerinde yılda milyonlarca lira tasarruf sağlayacak ve bununla beraber kentimizdeki özel beton üretim santrallerine vereceğimiz ücretsiz danışmanlık hizmetiyle de, kent genelinde sağlayacağımız tasarrufun boyutu Van ekonomisinin on basamak birden yükselmesi için yeterli olmaz mı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL