Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023 Cuma günü TSİ 20.45'te Riyad Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak olan 2023 Süper Kupa müsabakasına ilgi oldukça yoğun.

Leicester City, Premier Lig'e geri döndü Leicester City, Premier Lig'e geri döndü

Maç haftası öncesi 6 ile 10 bin TL arasında satılan İstanbul- Medine uçak bileti 30 bin TL'yi buldu.

Yine 7-8 bin TL'den satılan İstanbul-Riyad uçak bileti bazı havayolu şirketlerinde 30 bin TL'yi aştı.

Daha geçen hafta 7 bin liradan satılan Cidde uçak bileti ise 30 bin TL'ye yaklaştı.

Uçak firmalarının resmi sitesinden derlenen bilgiye göre, aynı havayolu şirketinin maç haftası bilet fiyatı ile kupa maçı sonrası, yeni yılın ilk günlerindeki bilet fiyatları arasında adeta uçurum oluştu.

AKTARMALI UÇUŞLAR DAHA UCUZ

Sektör temsilcileri, havacılıkta arz- talep denklemine dikkat çekerken bir acenta yetkilisi, "Kupa maçını fırsat bilen futbolseverler umre yapmayı da planlarına dahil edince fiyatlar zirve yaptı. Uçaklar doldukça fiyatlar yükseldi." dedi.

Sektör temsilcisi şöyle devam etti:

"Maç sonrası hafta ise bilet fiyatları normale dönüyor. Fiyatlar zirve yapınca bazı futbolseverler daha ucuz olan aktarmalı uçuşları tercih ediyor. Direkt uçuş yerine saatler süren aktarmalı uçuş tercih edenler 10-12 bin liraya bilet bulabiliyor. Ama Medine, Cidde ya da Riyad'a direkt uçmak isteyenler maç arifesinde 30 bin lirayı bulan filetlerle karşı karşıya kaldı."

Kaynak: İHA