Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ilk muhtarlar toplantısını yaptı.

Erciş Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen muhtarlar toplantısına Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal, Erciş Belediye Eşbaşkanları Güler Temel, Baran Bilici, ilgili daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

İlk olarak söz alan Erciş Belediye Eşbaşkanları Güler Temel ve Baran Bilici, Büyükşehir Belediye eşbaşkanlarına teşekkür ederek, muhtarlar toplantısının kendileri için çok kıymetli ve değerli olduklarını ifade ettiler.

Ardından 102 mahalle ve mezarının muhtarlarına hitap eden Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, "Muhtar bulaşması bizim için çok kıymetlidir. Sürekli siz değerli muhtarlar ile bir araya gelip sizin sorun ve taleplerini dinleyeceğiz. Halkımızın güvenini asla boşa çıkarmayacağız. Elimizden gelen hizmeti siz değerli muhtarlara sunacağız. Çok dilli kimliğimiz ile sizlere ve Erciş halkına hizmet edeceğiz" dedi. 

Yıllardır kayyım tarafından yönetilen belediyelerin büyük bir tahribata uğratıldığını vurgulayan Zeydan, yeni belediye yönetimi olarak bu tahribatları gidirmeye ve belediyeleri halkın hizmetine sokmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise, "Kayyımların yarattığı tahribatları en kısa süre içerisinde gidereceğiz. Afet bölgesi Van'da hiç bir çalışma yapmamışlar. Bunun için acil çalışma eylemi başlattık. Muhtarlarımız bizim için çok değerli ve kıymetli. Elimizden geldiğince sizin sorun ve sıkıntılarını gidereceğiz." İfadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından 102 mahalle muhtarı tek tek söz alarak, sorun ve sıkıntılarını Eşbaşkanlarına aktardı.

Van'da "Tarihe saygı, geçmişe vefa" sloganıyla bisiklet etkinliği düzenlendi Van'da "Tarihe saygı, geçmişe vefa" sloganıyla bisiklet etkinliği düzenlendi

 Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Eşbaşkanları ve ilgili daire başkanları, aktarılan sıkıntıları not aldı, çözüm için gereğinin yapılacağını sözü verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: BASIN BÜLTENİ