7 Haziran sonrası duruşunuz barış ve huzura katkı vermedi, bari 1 kasımdan sonra iyi şeyler yapın. Geçen dönemde “Koalisyon için gözler 5.partide” başlıklı bir yazı kaleme aldım, 20 kişi HDP’den ayrılarak bir gurup kurup barışa endeksli 10 madde şartıyla “Koalisyona varız” demenizi beklemiştim şayet olsaydı 4 yıllık koalisyona ön ayak olacaktınız, operasyonlar olmaz, bunca asker polis ve onlara saldıran kimselerden bini aşkın canlar ölmezdi.

Kimse kusura bakmasın bu aşamadan sonra ben PKK adına saldıran kimselere gerilla falan diyemem, diyenler de onları aldatıyor, o on yıl önceydi. Tuzak kurarak, namert saldırarak düşmanına dahi zayiat verenlere ben gerilla diyemem.

Şimdi yine bir fırsat HDP’nin eline geçti, ama kıl payı geçti, eğer benim gibi Kürt şahsiyetler HDP’ye muhalefet etselerdi Meclise gitmeleri de hayal olacaktı, ama bir umut daha diyerek bağrımıza taş bastık, İnşallah işe yarar diye dua ediyorum.

Yine HDP’ye benzer bir teklifim var, ancak bu haliyle o teklifimin altından kalkamazlar, önce ona zemin hazırlaması lazım,

*Cumhurbaşkanını acımasızca eleştirmekten vazgeçin, O barışım mimarı her geçen gün Anadolu insanının ortak değeri durumuna geliyor, şimdiye kadar bile tarihi bir şahsiyet konumuna geldi bile, üstelik muhalefet arıyorsanız muhatabınız AK Parti hükümetidir. 

*Kürt gençlerini hayata kazandırma yollarını arayın, gençlerimiz dağlarda kurda kuşa yem olmasın, ayrıca gençlerimizin dağa bağa çıkma konusunda teşvik edici tutum ve davranıştan uzak durun.

*Öz yönetim/Demokratik özerklik teranesinden vazgeçin, böyle bir yönetim tarzının olmadığını anlayacak kadar Kürtler dünyadan haberdiler, bunu unutmayın!

*Başkanlık sistemine karşı esnek olun, çünkü valilerin seçimi, yerel yönetimleri geliştirmesi ancak bu sistemle gelişeceğini unutmayın, bilmemezlikten gelmeyim.

*AK parti döneminde Kürt hakları ile ilgili meydana gelen gelişmeleri bir bir dillendirin ve daha fazlasını isteyin, eğer derdiniz Kürt hakları ise tabi o kunda da tam emin değilim.

*Aranızda sosyalist/komünistler olabilir ama  öz vatanında ölmüş bu sistemi halkımızın başına bela etmekten vazgeçin.

*İslami değerlere karşı saygısızlık yapmayın, aranızda inanmayanlar olabilir, ama bu inancını ortaya koyup halkın huzurunu kaçırmaya hakları yoktur.

*Devlet güçlerine seslendiğiniz kadar, bu kirli savaşı çarşı pazara taşıyan kimselere de iki kat seslenin.

Bu hassasiyetle birlikte makul 20 vekilinizle bir grup kurup, hayırlı işlerde AK Partiye katkı verin, göreceksiniz nasıl da halktan katkı alacaksınız. “İyi ki vekil olmuşuz” deme imkanınız olacak.

Yeni Anayasa konusunda aktif bir katkı verebilirsiniz. İcap ederse referanduma gidebilirsiniz.

39 vekille HDP yine makul muhalefet yapabilir. Ayrıca Meclisteki oturma planında MHP’yi de sonda kurtarmış olursunuz. HDP ve DBP yan yana nasıl da kulağa hoş geliyor değil mi?

Bir düşünce insanı olarak faydalı olduğuna inandığım bu fikirlerimi dile getirmek boynumun borcudur. Varsa bir fikriniz paylaşmaktan esirgemeyim.

Kendinizi bir Vekilden, bir Bakandan aşağı görmeyin, beki de size ait bir fikir memleketi kurtaracak, benden söylemesi.

Selam ve saygılarımla.