Maden suyu yer altı sularından elde edilen sulardır. Maden suları; magnezyum, kalsiyum, sodyum, potasyum gibi önemli mineralleri içermektedir. Tüm maden suları saydığım bu minerallerden oldukça zengindir.

Sporla, egzersizle ya da günlük aktivitemizle birlikte terliyoruz. Terlediğimizde kaybettiğimiz su kadar mineralde kaybediyoruz. Kaybettiğimiz bu mineralleri tekrar yerine koymak yaşamsal faaliyetlerimiz için oldukça önemlidir. Özellikle sporcularda ya da yoğun antrenman yapan kişilerde hidrasyon büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle sporcularda da maden suyu tüketimi önemlidir.

Maden suları içerisinde bulunan bikarbonat sayesinde böbrek ve idrar yollarını korur.

Maden suları içerisinde bulunan magnezyum sayesinde kalp, kas ve sinir sistemini korur.

Maden suları içerisinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik sağlığını korur.

Burada altını çizmemiz gereken nokta maden suyu ve sodanın aynı şey olmadığı!

Soda içme suyuna karbondioksit eklenmesi ile elde edilen yapay bir içecektir. Fakat maden suyu yerkabuğunun derinliklerinde doğal olarak oluşan mineralli sulara verilen isimdir

Bu zamana kadar yapılan hiçbir çalışma maden sularının vücuda herhangi bir zarar verdiğini göstermemiştir. Ancak huzursuz bağırsak sendromu ya da diğer mide bağırsak problemlerini yaşıyorsanız tüketiminde dikkatli olmanız gerekir.

Bununla birlikte hamile kadınlar, kronik hastalığı olan ya da kalp ile ilgili bir hastalığı olanlar tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmalıdır.