Van'da son günlerde birçok kişinin haberdar olduğu ve Vangölü Aktivistleri Derneği’nin de öncülüğünü yaptığı birçok STK ve derneğin de destek verdiği, Van Gönüllüler Platformu adı altında bir birliktelik oluşturuldu.

Bir çatı altında birleşen bu platformun asıl amacı ve gayesi hiç kimsenin bir çıkar ve menfaat peşinde olmadığı, elinden geldiğince Van'ın değerlerine sahip çıkmak, sorunlarını dile getirmek ve Vanlının sessiz çığlığına ses vermek olacaktı ve öylede oldu.

Nihayetinde geldiğimiz bu süreçte (Birlikten güç doğar) atasözü misali Van Devlet Hastanesi eski yerinin millet bahçesi olması, yıllardır atıl durumda bekletilen Tekel binasının kültür evi olması ve Akdamar Adasının tamamına koruma kanunu çıkartılması gibi küçük de olsa bazı şeylerin ola bileceğini ve değişebileceğinin sinyalini vererek Van halkına kanıtlamış oldular.

Van gönüllüler platformu bu süreçte sayın valimiz Mehmet Emin Bilmez'in ve Van halkının da desteğini yanına alarak başardığı bu girişimler taktire şayandır. Kendilerini tebrik ve takdir ediyoruz. Darısı Van Gölü Koruma Kanununun çıkması, çevre yolu, terminal binası, şehir stadı ve diğer kronikleşmiş sorunların başına diyelim artık.

Bu oluşum gerek sosyal medyada gerekse sahada işin muhattaplarıyla bire bir görüşüp bunları kısa bir zaman içinde çözüme kazandırması halkın gücünün ne denli büyük olduğunu ve (ağlamayan bebeğe mama vermezler) misali bir kez daha bizlere bu çoğrafyada bir şeylerin gündem olmadan, talep edilmeden yatırımların ve hizmetlerin gelmeyeceğini göstermiş ve kanıtlamış oldu.

Tabiki bu işin acı tarafı, yüreğimize dokunan, üzen tarafı ise bu süreç ilerlerken bir kaç STK ve sayın valimizin dışında diğer yetkili, kurum ve kuruluşun bu sorunlar için elini taşın altına koymaması, bırakın elini taşın altına koymak şöyle dursun bir destek mesajı bile atılmaması bizleri gerçekten bu memleket sahipsizdir noktasına getirmiş ve üzmüştür. Zaten kimse kusura bakmasın şayet memlekete sahip çıkılsa ve herkes görevinin gereğini yerine getirseydi, bu gönüllüler platformuna da ihtiyaç duyulmaz ve memleket kaderine bu denli terk edilmezdi.

Van'ın deyimiyle kim bu memleket için bir taş üstüne taş bırakırsa başımız üstünde yeri vardır. Van'ın insanı vefalıdır, merttir gerektiği zaman bu memleket için faydalı işler yapanları bağrına basmış, gerekli karşılığı vermiştir. Bunun örneği geçmiş yıllarda bellidir.

Geldiğimiz bu noktada güzel işler başaran bu yüreği güzel gönüldaşları saygıyla selamlıyor, güzel memleketimizin başka sorunlarında da seslerinin daha gür çıkmasını temenni ediyoruz.

Biz Van'lıyız arkadaş açta kalsak gönlümüz toktur.

Bizi bizden başka seven, soran yoktur.

Dert ararsan bak o bizde çoktur.

Biz Van'lıyız arkadaş bizde iyiyi de kötüyü de unutmak yoktur.

Selam ve dua ile...