Vanspor bu hafta evinde ikincilik yolundaki direkt rakibi 1461 Trabzonu yenerek kelimenin tam anlamıyla rüzgarı arkasına alarak yelkenler fora dedi.

Öncelikle Karakobralar ve Gölkentliler taraftar gruplarımızın şahsında tüm taraftarlarımızı kutluyorum. Karakobralar'ın koreografisi maça oldukça renk kattı. Gölkentliler ve tüm taraftarlarımızın agresif tribünü ile açıkçası 1461 Trabzon takımına gerçek anlamda deplasman yaşattık.

Maça gelecek olursak; Ümit hocayı başlıkta kullanmak istedim çünkü muazzam bir taktik savaştan galip çıkan taraf oldu. Hafta başından beri Trabzon takımının muazzam ikinci ve üçüncü bölgesinden bahsettik ve buna karşı Ümit hocanın neler yapacağını tartıştık. Yaygın görüş hocamızın çok diri ve fiziksel kuvveti yüksek olan Gönülaçar-Ali Doğan tandemini kullanmasıydı. Çünkü ikinci bölgede oldukça yetenekli olan rakibin bu yetenekleriyle üçüncü bölgeye rahat temas kurması başımızı çok ağrıtabilirdi.

Maç günü geldiğinde esame listesi elimize ulaştığında hepimizi şaşırtan tercihler vardı. Hem şaşırtan hem tedirgin eden tercihler vardı. Hoca sert ikinci bölge kurmak bir yana Erdem ve Emre gibi genç,pas kalitesi yüksek,oyun aklı kaliteli ama savunma yönünden yumuşak iki ismi tercih etmişti. Bunun yanında Hasan bilal kulübeye çekilmiş yerine Alpay ilk on bire girmişti. 

Kadroya ilk bakıldığında mekanik düşününce oldukça riskli bir tercih gibi göründü. Ama işin perde arkasında Ümit hoca çok ciddi örüntüler kurup oyun planları yapmıştı. 

Rakibin Harun ve Sinanı marke edeceğini bilmeyen yoktur. Ümit hoca Alpay ile rakibin Hasan oynar beklentisini boşa çıkartıp Alpaya yakın olmaya çalışan rakip savunmayı Erdem ve Emre'nin ani ve hızlı katedişleri ile rakip ceza sahasını en 5 kere ana baba gününe çevirdi. Savunma hattını sık sık kaybeden Trabzon biraz afalladı.

Rakip savunma Harun,Sinan ve Alpaya o kadar odaklanmıştı ki Erdem ve Emrenin katedişleri dengeyi bozdu. Muhtemelen Sait hocada bu hamleyi değil bizim gibi hocanın biraz daha defansif bir kadro tercih edeceğini düşünmüştü çünkü Trazbon savunma hattı oldukça yumuşak kalmış tüm planı hücum organizasyonu üzerindeydi. Hatta bu şuradan çok belli oldu. Trabzon bize ilk on dakika 40 metrelik bir alanda set oyunu denedi. Bu ölümcül hatayı 2 kez delip poziyonlar bulduk. Bu hatayı Erokspor maçından hatırlıyoruz onlarda denemişti. Fakat Erok daha kaliteliydi bu baskı yarım saat sürmüştü. Vanspora karşı böyle bir blokaj düşünen takımın ya kendine çok güvenmesi lazım ya da daha önce hiç Vanspor maçı izlememiş olması lazım. Bu kadar iyi iki sprinteri olan orta alanda geçiş paslarını iyi yapacak oyuncuları varken Vanspora karşı bu plan tehdit değil bir fırsata dönüşüyor. Trabzon takımı bu hatadan on dakika sonra dönüp oyunun boyunu uzatmak zorunda kaldı. Bu kez biz sete döndük ve çok sıkı bir baskı kurduk. Bir iki kez bu baskıdan geçiş yakalayan Trabzon takımına Nurullah geçit vermedi.

Tercihlerde sakin ve biraz akıllı olabilsek maçı ilk yarı bitirme şansını yakalamıştık. Ama pas ve şut tercihlerimizde biraz bencillik maçı son anlara bırakmak zorunda kaldı. Savunma anlamında ise Miraç ve Ahmet görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Ahmetin kanadını fırsat olarak gören rakibe bir sürpriz yapan Ümit hoca haftalardır yaptığının tam tersini yapıp Ahmete ofansı kısıtlamış geride bırakıp hem geçiş savunması kurguladı hem de rakibi şaşırttı çünkü Ahmet hücumu çok seven bir bek doğal olarak kanadı hücum yemeye müsait. (Ahmete hucüm ettirmemek çok zor iş.)

Kulübemizin bu sezon çok üst seviyede olduğunu söyledim yine sonradan giren oyuncularımızın müthiş enerjisi ve aklıyla aslında oyunun bizim olduğunu skorunda geleceğini biliyorduk hissediyorduk. Sol ayağı sihirli değnek lakaplı Hasan Bilal'in Alexvari golüyle muazzam pazar muazzam galibiyete döndü. Rakibimiz Erok Diyarbekirspora kaybedince bütün stad kendinde geçti. 

Ümit hoca taktiksel zekasını çok açık şekilde gösterdi. Takım birlikteliği ve arkadaşlığı çok net sahaya yansıyor. Bunlar bir arada olunca taraftar üzerine düşeni her zamanki gibi yapıyor. 

Her birini tek tek kutluyor ve devamını diliyorum. Şimdi sırada İstanbul'da az bile olsa Şampiyonluk şansımızı yoklayacağız. Mucizeyi deneyeceğiz. Futbol oyunu asla kesinligi olmayan mucizeler oyunudur. Biz de bir mucizeyi deneyecek inşallah başaracağız. 

Haydi bakalım
Yolunuz açık olsun
Başarılar