Bozkırda 1 puan

3. ligde başlayan dostluğun devam ettiği Kırşehir Belediyespor ile 2. ligde bir kez daha karşı karşıya geldik. Kırşehir 2. lige çıktığından beri pek yüzü gülmüyor. İlk sezonlarda iyi transferlerde yapan Kırşehir istediği sonuçları alamadığı gibi son yıllarda mütevazi takımlar ile lige tutunmaya çalışıyor.

Bugün yine aslında mütevazi denebilecek ama iyi oyuncularında olduğu bir takımla karşı karşıya geldik. 2. devreye galibiyetler ile başlayan takımımız rakiplerin birbirleriyle karşılaştığı haftada ciddi bir şansı geri tepti.

Ümit hoca geçen sezon yaptığı açık kanat oyuncusunu santrfora devşirme işini bugün tekrar etti. Fakat o zaman ile bugün arasında bazı farklar var. Birinci fark geçen sezon bir santrforumuz yoktu. İkinci fark bu sezon çok geçiş hücumu arayan bir takım değiliz. Sezon başından beri yerleşen topa sahip olmaya çalışan bir takımdık. Ümit hoca da bunu sürdürüyordu. Bugün sürpriz bir şekilde Alpay ve Harun santrforu bölüştü. Elbette bir sebebi vardır. Belki hızlı oynamak istedi belki rakip stoperleri koşturmak istedi ama sonuçta plan tutmuş görünmedi. Bazen tutmayabilir bu gayet doğal. Rakibinizde tıpkı sizin gibi eksileri artıları analiz edip fırsatlar yaratmaya çalışır. Sahada bir plan elbette ki tutacaktı bugün Kırşehir planı tutan taraf oldu.

Bizim için olumlu tarafı ise son 4 dakikada maça tutunmuş olmak ve Sinan'ın golle başlaması.

Elbette olumsuz yönü biraz daha fazla oldu. Erok ile farkı 2 maça düşürme fırsatını geri teptik. Trabzondan uzaklaşma şansını kaçırdık. Umarım futbol şansı yanımızda olurda rakiplerimiz yine puan kaybeder.

Ümit hocamızın bu sezon için bazı şeylerin farklı olduğunu hissetmesi gerekiyor. Farklı kadro, farklı hava, farklı beklentiler olduğunu hissetmesi gerekiyor. Bu sezon başarı çıtası kesinlikle play off'a kalmak değil. İlk başarı hedefi kesinlikle lig 2.liği yani playoff yarı finalidir.

Yönetiminde geçen sezon ki sorunlara mahal vermemesi gerekiyor. Ödemelerin geçen sezon nasıl bir sezonu heba ettiğine şahit olduk. Aynı şeylerin tekrar etmemesini umut ediyorum.

Son olarak benim yönetime bir sportif direktör,futbol şube sorumlusu dahil edilmesi önerim var. İçerideki futbol aklına yardımcı olacak isimlere ihtiyaç olacak. Bahsettiğim şey bunların hocaya akıl vermesi veya taktik vermesi falan değil. Tesiste ve takımda hocanın,takımın ve yönetimin arasında olacak duyguyu ve profesyonelliği yürütecek kişilerdir. Bu sezon Ali Kurt ve Ahmet Bilici bu işi çok iyi yapıyorlardı. Bu alan göz ardı edilmemeli.

Ben Vansporumuz için lig ikinciliğini gerçekçi hedef olarak görenlerdenim. Elbette şampiyon olmasını çok çok isterim ama o tren kaçtı gibi geliyor bana. Tabi futbol her şeye müsait bir oyun ama planlarınızı gerçekçi kurmazsanız kendiniz beklentilerin altında kalmış psikolojisine koyarsınız.

Bu sebeple bu beraberliği unutup tekrar seriye devam etmeliyiz. Kötü puanlar kaybettik ama hala hedefe yakınız.

Gelecek maçlarda başarılar dilerim.