Fırat Bozkurt yazdı...

Vanspor lider olarak bay haftası sebebiyle ayrıca dinlenmiş şekilde çıktığı müsabakada kelimenin tam anlamıyla şok bir mağlubiyet aldı. Oyun olarak varlık gösteremediğimiz maçta hemen ilk dakikalarda Kerem Çağatay'ı sakatlar kervanına kattık. Henüz oyuncu değişikliği yapılmadan sahada 10 kişiyken golü yedik. Golden önce oyuna girmek için Onurcan hazırlanırken bir anda Şerif Doğan'ı da çıkan oyuncular arasında gördük. Sanırım bir sakatlıktan öte taktiksel bir değişiklik yapıldı. Bu değişikliği çok anlamlı bulmadığımı ifade edeyim eğer sakatlıktan ötürü değilse. 

Sezonun başından beri takımımızın en çok homurtuların olduğu mevkisi beklerdi ve henüz bir çözüm bulamadık. Üstüne mental olarak hem Medeni hem Şerifi kaybetmiş olduk. Geri kalan haftalar için neler yapılacak merakla bekliyorum. 

Özcan hoca Erok ve Diyarbekir maçımızı doğrudan analiz etmişti ki Erok maçına sportif direktörünü göndermişti. 

Presi çok önde başlatmadan takımımızı üzerine çekip özellikle beklerimizin önlerindeki oyuncular ile kademe bağlantısından koparıp çok ciddi hücumlar elde ettiler. Pozisyonlar birbirine çok benzerdi. Hatta Mersin'in Diyarbekir maçındaki pozisyonlarıylada çok benzerdi. Bunlara önlem alamadık ve üstüne golleri kalemizde gördük. Şampiyonluk potasına giren takımların kazanma motivasyonu üst düzey olduğu gibi mental düşüşleri de çok hızlı olur. Biz de Mersin'de çok çabuk düştük. 

Oyunun kötü olmasınında çok sebepleri var. Elbette sakatlar çok büyük faktör herhalde hocamız kafasındaki as on biriyle 3 maç üst üste oynayamadı. Onun yanında kadro kalitesi çok sınırlı özellikle kulübemiz hamle açısından yeterli değil. 

Fakat bu takım 11 maçtan 9 galibiyet çıkarmış bir takım. Ne olursa olsun oyuncu grubunun yıkılmasını müsaade etmemek lazım. Devre arasına kadar alınabilecek puanları alamazsak zirveyi yakalamak zor olabilir.

Önümüzdeki süreç biraz daha zor olacak. Çünkü Kerem"in ciddi bir sakatlığı oldu erken dönemeyecek. 6  numarada alternatif olarak sadece Ali doğan var o da 8 orijinli bir oyuncu. Bekir Can hala dönemedi. Onur'un performansı iç açıcı değil. Bizi 2. bölgede zor zamanlar bekliyor. Burada artık Mustafa hocanın hamlelerini bekleyeceğiz. 

Umuyorum bu mağlubiyet bir dönüm noktası olur ve bundan sonra zirve yarısının içinde oluruz.

Ayrıca bu hafta maça taraftarlarımız yüzlerce kilometre demeden takımı desteklemeye gitti. Hem Karakobralar hem Gölkentliler grubunu tebrik ediyorum.