Vanspor Brezilya dizisi gibi bir haftanın ardından Ankara'da hayli zor bir maça çıktı. Hafta başında sezonun en flaş hocası olarak gösterilen Mustafa hocanın istifası daha sonrasında Ersin Aka ismi gündeme düşmesi,Murat hoca kalır mı gider mi derken bir çok tartışmanın sonunda maç gününe geldik.

Maçtan önce yayıncı kuruluşta maç önü programında Sinan Dedeoğlu hocamla birlikte maçı analiz etmiştik. Bu yaşanan süreçten ve mevcut sakatlardan sonra takım için teknik ve taktik beklentiler biraz düşük. Elbette bu çok doğal ama yapılabilecek tek şey var o da fiziksel mücadeleyi en üst seviyede tutup hem Murat hocaya hem camiayaya karşı mahcup olmayıp kendilerini ispat etmeleriydi.

Karşılaşma beklenilenin aksine Vanspor'un sahaya iyi yayıldığı presleri güçlü ve doğru zamanla yaptığı rakibin topla sağlıklı işler yapmasına engel olduğu bir merhalede oynandı. Penaltı bulduk atamadık. Çok kötü bir hakem ekibiyle inanılmaz hataların olduğu bir anda yine teraziyi eğen bir maça dönmek üzereydi ki golü bulduk. Bekircan sezonun başından beri istikrarlı oynayabilseydi bence bazı şeyler farklı olacaktı. Kerem varken o yoktu şimdi o döndü ama bu sefer kerem yok.
Ankara bizi çok şaşırtan bir şekilde hantal ve organizasyondan uzak bir görüntü verdi. Ama futbol öyle bir oyun ki 5 dakika vitesi düşüreyim dersin 2 golü kalende görürsün. İlk gol düzgün bir şut ve köşeyi bulan bir toptu burada sorun o topu alıp düzeltene kadar en az 5 saniye boyunca kimse rakibe hamle yapamadı. Çünkü yanlış yerleşmiştik. Duran top organizasyonu ki yine çok kötü yerleşmiştik. Ön direğe 2 rakip oyuncu hamle yaptığı sırada kimse takip edemedi ve orda olması gereken oyuncuda orda değildi.

Bu kadar iyi oyundan sonra bir anda mağlup duruma gelmek çok sinir bozucuydu. Son dakikada Hasan'ın golüyle en azından iyi oyuna 1 puan ekleyebildik. 

Ben başta Murat hocayı ve tüm takımı tebrik ediyorum gerçekten iyi hazırlanmış ve gereken motivasyonu bulmuşlardı. 

İnşallah devre arasına kadar puan kaybetmeden devam edebiliriz. Bu, şampiyonluk konuşmak için en önemli koşul.

Ankarada maçı yeni hocamız Ersin Aka'da takip ediyordu.
Ona başarılar diliyorum umut ediyorum ki iyi sonuçlar alır ve başarılı olur.

Gecen sezon Ümit hoca takıma geldiğinde elinde Batuhan dışında forvet olmadığı için Uğur Can'ı santrfor olarak oynatıp çok iyi bir verim almıştı. 
Benzer senaryo Ersin hoca için tekrar ediyor bakalım hoca böyle bir hamle ile Harundan santrfor çıkarır mı ? Hep birlikte göreceğiz. 

Gölkentliler ve Karakobralar taraftar gruplarımız yine Ankara deplasmanındaydı. Pankartlarını asıp takıma 90 dakika destek verdi. Onları da tebrik ediyor inşallah sezon sonunda bu cefakar taraftarın yüzü güler.

Şimdi sırada sezona çok iyi giren Nazilli maçı var. Evimizde zor ama yeni hocamızla ilk maçımız olacak. Tribünlerin dolacağını düşünüyorum. İnşallah kazanan Vansporumuz olur.