Maalesef haftalardır süren puan kayıpları bu hafta İzmir'de Altınordu karşısında yine devam etti. Yine maçta bir çok taktiksel hikaye vardı. Bunları bazılarını şöyle izah etmek gerekirse:

Öncelikle sezonun başında Vanspor için en önemli özelliği diye belirttiğimiz 1. bölgeden doğru ve dengeli çıkma alışkanlığımız enteresan bir şekilde tam tersi bir hal almaya başladı. Dikkat ederseniz geçen haftada Burak maçın başında topu kaybetmiş rakip başbaşa pozisyonda kötü tercih ile ucuz yırtmıştık. Mersin maçında yine 1. bölge pas alışverişinde ve oyuna girmede çok sıkıntı çekti. Burada çok ciddi bir sorun var.

Ersin hoca sanırım Nazilli maçından ötürü olsa gerek Erdemi kenara çekti ayrıca 2. bölgede rakibin genç olmasından ötürü daha diri ve temasli olmak için oraya stoper çekti. Çok kötü bir plan değil ama çok kötü bir oyuncu tercihi oldu. Pozisyon esnekliği en yüksek olan Furkan yerine Burak'ı oraya çekmek gömleğin ilk yanlış düğmesi oldu.
Doğal olarak işin hücum kısmında bir kişi eksik kaldığımız gibi işin savunma kısmında da çok kafa karışıklığı ve hatalar yaşandı. Ne var ki rakip daha fazla gol bulamadı.

Peki biz niye doğru düzgün hücum edemedik ? Nazilli maçındaki 2 çizgili set bugün 3 çizgiye çıktı. Bu hatlar arasındaki pas koordinasyon ise çok çok kötüydü. Rakibin koşu mesafeleri bizden daha iyiydi. Biz ne tam hücum edebildik ne de tam savunma yapabildik. Çok kritik taktiksel bir hata yaptık. Ama maçı kazanamamız sadece bu hatayla alakalı değil hoca ikinci yarı tekrar sisteme döndü ama yine çizgileri yaklaştıramadık birbirine. Oyuncu arkadaşlarımızın ruhsal mental durumları iyi değil kendilerine güvenme noktasında tereddütleri var ve diken üstündeler. Harun tamamen motivasyonu ve oyun aklını kaybetmiş duyguları ile sahada durup reaksiyon veriyor bunlarda ortaya bencil tercihleri çıkarıyor. Biraz sakinleşmeli kendine güvenmeli oyuna sadık kalmalı. Nurullah için yediği gol hatalı denemez ama böylesi pozisyonları bile tutabilen biri olduğu için biraz üzülmüş olabilir taraftarlarımız.

Yediğimiz gol zaten bahsettiğimiz 1. bölgeden çıkış hatamız ki biz son 4 maçtır bunu çok fazla yapıyoruz. Mesele Bekir neden oradaydı neden topu o çıkarıyor ? Çünkü 6 ya Stoper çekince o da pasla kuvvetli ilişkisi olmadığı için 10 numara gelip topu çıkarmak zorunda kaldı. 10 numarada kendini rakip sahada zannettiği için ki bu bir alışkanlık oluyor basit bir hata yapıp gole sebep oldu. Orada topu çıkarması gereken 6 numara ya da M.Ali doğan olması gerekiyordu. 

Ersin hoca takıma müdahale etmek istiyor. Havayı değiştirmek istiyor. Bir şeyleri yerinden oynatmaya çalışıyor. Yeni bir hoca baskı altında bir hoca bu yüzden bu girişimleri ben makul buluyorum ama velakin böylesine büyük bir hamle ya batar ya çıkar bir kumardır. Hoca bu tür risklerle henüz tam benimsenmediği yerde tatsızlık yaşayabilir. Daha idare edilebilir şeylerle devre arasına ulaşmalı ki istediği takım olgusunu çıkarabilmek için imkan bulsun.

Bu sonuç tabiki bir çok insanı çok üzdü çok öfkelendirdi. Hayal kırıklığı yaşayan çok insan var. Futbol böyle bir oyun onlarca denklemi olan bunlardan birini bile yanlış yaptığınızda aşağı düştüğünüz veya tam tersi yukarı sıçradıģınız bir oyun. Bugün Bursa ile maç yapacak üste oynayan her takım daha oynanmadan kendine 3 puan yazar ama futbolun doğrularını basite alırsanız 150 milyonluk takım 1 milyar borcu olan takıma puan kaybeder. Erok bugün Bursada 2 puan bıraktı. Bu Altınordu Trabzon ile berabere kaldı Kırklarelisporu yendi Kırşehire yenildi Adıyamanla berabere kaldı. Futbolda özellikle alt liglerde zayıf güçlü gibi kavramlar artık çok muteber değil. Doğruları yapamazsanız ligin sonuncusuna puan verirsiniz eğer doğruları yaparsanız 4 katı bütçeli takımları eli boş gönderirsiniz.

Can sıkıcı bir hafta oldu Allahtan ki Vangölü sf kazandı yüzümüz güldü. Onlara da canı gönülden başarılar diliyor Vansporumuzunda bir an önce yükselişe geçmesini diliyorum.