Fırat Bozkurt yazdı: Yine yeni yeniden lider Vanspor...

1461 Trabzon maçıyla peri masalına bir anda karabasan çöktü. 6 da 6 ile seri galibiyetle Trabzon'a emin adımlarla giderken tüm hesaplarımız maçı kaybetmemek üzerine kurmuştuk. Fakat evdeki hesap çarşıda tutmadı. Ercüment hoca sanırım tüm haftayı Vansporu izleyerek geçirmiş. Malum üzere hoca 2021'de Vanda kapıdan dönmüştü. Trabzonun devasa kadrosu ve bütçesine rağmen sezona kötü giriş yapması üzerine takıma kurtarıcı olarak Ercüment hoca getirildi. Hoca da misyonuna sahip çıkabilmek için dersine çok iyi çalışmıştı. 

Sezonun başından beri takımımızı izleyen herkes biliyor ki hoca birinci bölgeden oyunu başlatıp set kurmaya çalışıyor ve topa hükmetmek istiyor. Geçtiğimiz yıllara nazaran geçiş hücumları değil set hücumları kurmak isteyen bir hocamız var. Bana göre set için hala belli sorunlar var ama geçişlerde o kadar iyiyiz ki şimdilik işler yolunda. 

Ercüment hoca tüm oyununu Vansporun birinci bölgesine şiddetli pres ile sağlıklı bir şekilde doğru yerde topla buluşmamaları üzerine kurdu. Maalesef başarılı oldu. Fakat yine de 45 dakika hücumda istediklerini vermedik.
Yine o maça kadar harika işler çıkaran kalecimizin bu maçta yaptığı kritik hataları bizi maçtan hücum anlamında kopardı. Devre arasına mağlup girmek ise bütün motivasyonumuzu yıktı. 

Sonuç bu yüzden ağır oldu. Skor kötü ama oyun 4-0 lık bir oyun değildi. Bu kadar basit düşmemek gerekiyor yoksa böyle kötü skorlar ortaya çıkar. Sonuçta ikili averaj çok önemli ve biz Trabzon'a karşı bunu kaybettik.

Ercüment hoca bizi çok iyi analiz etmişti ama Erok maçında ise Mustafa hoca çok iyi hazırlanmıştı. Muhtemelen Trabzon maçını esas alıp analiz eden Mehmet hocaya karşı Mustafa hoca bu sefer Trabzon maçındaki birinci bölgeye şiddetli baskıyı bekleri ve iç orta sahaları kenara gönderip Nurullah üzerinden uzun toplarla Erok takımını şaşırtıp taktik olarak 1-0 öne geçirdi. 

Özellikle Erok'un ilk yarım saat çok kuvvetli adam adam presi (muhtemelen Trabzon maçından ötürü bu planı uyguladılar) bizi sıkıntıya sokmaya  başladığı anlarda Nurullah bir iki denemeden sonra daha iyi toplar atınca Erok oyunu 30 metrede oynamaktan vazgeçip 50 60 metrelerce çıkarınca biz bu kez daha iyi hücumlar organize etmeye başladık. 

İkinci yarı atanın kazanacağı bir hale gelen maçta golü bulup liderliği ödünç verdiğimiz haftada tekrar geri aldık.

Bu maç Mustafa hoca yardımcıları Murat hoca Ali kaptan yani bilcümle teknik heyete yazar. Elbette mücadeleyi üst düzey sürdüren oyuncularımızı da ayrıca tebrik ediyorum. 

Taraftarımız bu maçta yine üst düzey bir tribün desteği verdi. Doluluk hala az olsa bile baskı çok iyiydi.

Sırada Afyon ve Diyarbekir maçları var. 
Her iki maçta takımımıza başarılar diliyorum.