Futbol var olduğunda beri en en güzel anları şüphesiz spektaküler goller akıl almaz çalımlar müthiş frikikler olmuştur. Ama öyle bir an vardır ki nabzın zirve yaptığı adrenalinin tüm damarlarda gezdiği o an desteklediğin takımın son dakika golüdür. Zonguldak maçında bütün Vansporluların aynı anda havaya uçtuğu tanışan tanışmayan herkesin birbirine sarıldığı o anı yaşadık. Bende yanımda Sinan hocamla o kadar sevindik ki birbirimizin kaburgalarını oynatırcasına sarıldık.

Maç beklediğimiz üzere Zonguldak takımının fizik ve kondisyon gücünü öne çıkarıp takımımızı 2. bölgede uğraştırarak her an bir geçiş fırsatı yakalama planı üstüne geçti. Bu planı çok uzun süre başardı. Ama farklı sekanslarda bunu kıracak fırsatları yakalasakta değerlendiremedik. Geçtiğimiz 5 haftaya nazaran daha durgun bir oyun vardı. Hem rakip hem Vanspor hücum için istediklerini uygulayamadı. Böylesi maçların gerginliği her zaman üst seviyede olur. Zonguldak maçları son 2 sezondur bir iki seviye daha gergin oluyor. Yine bazı olaylar cereyan etse de kazasız bir şekilde maçı bitirdik.

Takımımızın oyunu için ise Pazar günü Hasan, Kerem, Onur, Alpay kadroda yoktu. Bekir takıma d öndü ama henüz hazır değil. 2. bölgede eksik sayısı fazla Ali doğan ile 6 oynamaya çalışıyoruz fazla sırıtmadı ama Erdem ve yeni transfer Zafer biraz tutuk başladı oyuna. Hocanın 2. bölge tandeminin Kerem,Erdem ve Bekir olduğunu düşünüyorum. Oyun planını bunlar üzerinden kurguluyor. Eksikliklerini hissediyordur. Bu hafta Bertug topla çok kısa anlarda buluşabildi. Her buluştuğunda oyuna çok iyi derinlik kazandırdı. Fakat bu anların sayısı artmadıkça Bertuğ'dan yeterli katkıyı alamayız. Ahmet bence günün iyilerindendi her hafta üstüne koyuyor. Harun artık markaj yemeye başladı rakip analistler bol bol raporluyor belli ki ama yine de kısa anlarda iyi işler yaptı. 
Aslında hocamız bir set takımı oluşturmak istiyor dominant bir oyun arzuluyor. Bu tür maçlar hoca için bence çok önemli çünkü çok kritik ipuçları veriyor. Ne kadar set istesekte bence şu ana kadar hızlı geçiş hücumlarında çok daha başarılıyız. Bunu sebebi ise teknik kapasitesi yüksek 8 ve 10 ile oynuyor olup bunları Harun ve Ahmet buluşturuyor olmamızdır. Ama sorun şurada ki Bertuğu bir şekilde bu denkleme dahil edemiyoruz. Oysa bugün dikkat ederseniz savunma önünde topu alan Bertuğ çok iyi paslar ile arkadaşlarını hızlandırıp poziyonları genişletti. Bu anların sayısı artarsa böylesi kapanan ve set oynanmak durumunda olduğumuz maçlarda daha iyi oyunlar gösterebiliriz.

Şimdi sırada zor fikstür var. Çok kritik bir sürece giriyoruz. Bu süreç elbette çok zor geçecek ama puan veya puanlar bulabilirsek çok farklı bir yere evrilebilir. 

Ayrıca bugün tribünler geçmiş haftalara göre daha dolu ve coşkuluydu. Bütün taraftarımızı tebrik ediyorum. 

Vansporumuza gelecek maçlarda başarılar dilerim.