1. KENDİNİZE İNANIN VE TUTARLI HEDEFLER BELİRLEYİN

Kilo vermek için ilk yapmanız gereken şey kendinize inanmak ve tutarlı hedefler belirlemek. Kilo verme sürecinde tutarsız ve büyük hedefler belirlemek hedefe ulaşmamanızı zorlaştırır ve başlangıç noktasının da gerisine itilmenize neden olur. Kendiniz için tutarlı ve gerçekçi bir hedef belirledikten sonra geriye sadece kendinize inanmak kalıyor. Unutmayın kendinize inanmaktan vazgeçmezseniz hiçbir zorluk size yıldıramaz

2. VÜCUDUNUZ İÇİN DOĞRU DİYET MODELİNİ UYGULAYIN

Kilo verme sürecinin temellerinden biri size uygun olan beslenme tarzı ya da diyet reçetesi ile ilerlemektir. Diyet reçeteniz; yaşınız, cinsiyetiniz, kilonuz, boyunuz, varsa hastalıklarınız ya da kullandığınız ilaçlar göz önünde bulundurularak yazılır. Bu nedenle arkadaşınızın yaptığı, sosyal medyada gördüğünüz, adı olan hiçbir diyeti uygulamayın çünkü diyet parmak izi gibidir ve size özel olmalıdır. Unutmayın yanlış diyet uygulamaları kronik hastalıklara Zemin hazırlar ve diyet sürecinizi zorlaştırır

3. DİYETİ SADECE ZAYIFLAMA ARACI OLARAK GÖRMEYİN

Süreç boyunca bedeninize yaptığınız iyiliğin farkında olun bu size kendinizi daha iyi hissettirir. Yaptığınız olumlu değişiklikleri alışkanlık haline getirmeye çalışın. Alışkanlıkların gelişme süresi yaklaşık 66 gündür. Bu değişimleri alışkanlık haline getirmezseniz sürekli iradeli davranmak ve motive olmak sizi süreç boyunca yorar ve diyet süreciniz çok da uzun sürmez.

4. SRESİNİZİ YÖNETİN

Stressiz bir hayat elbette düşünülemez. Stres yaptığınız için kendinizi suçlu hissetmeyin bunun yerine stresinizi yönetmeyi deneyin. Yüksek stres yeme davranışınızı büyük ölçüde etkiler ve duygularınıza yiyerek cevap vermenize neden olur. Stresi egzersiz, meditasyon gibi yöntemlerle yönetmeyi deneyin.

5. HAZIRSAK BAŞLAYALIM!

Bütün bu adımları tamamladıktan sonra sırada sadece sürece başlamak kalıyor. Hedefinize giden yolda duraksama ya da gerileme olsa da vazgeçmeyin. Yaşam tarzı değişikliğine ve bedeninize yaptığınız iyiliğe odaklanın unutmayın diyette başarısızlık değil vazgeçmek vardır.