Beyza Nur İddiğ yazdı: Diyette yo yo sendromu!

Sizde belirli bir hızda kilo kaybediyor sonra kaybettiğiniz kiloları geri alıyorsanız ve bu bir döngü haline geldiyse yo yo sendromu yaşıyor olabilirsiniz.

Yo yo sendromu kişilerin kilo kaybetmesi sonra kaybettiği kiloyu geri alması arasındaki döngüye verilen isimdir. Yo yo sendromu yaşayan kişilerinin problemi kilo verememek değil verdikleri kiloyu koruyamamaktır.

Biliyorsunuzdur yo yo aslında aşağı yukarı hareket edebilen bir oyuncağa verilen isimdir. Ancak vücudumuz tartıda aşağı yukarı hareket edebilen bir oyuncak değil tam tersine vücudumuz bizim her şeyimizdir.

Yo-yo sendromu yaşanmasının en büyük nedeni hızlı kilo verdirmeyi vadeden şok ve katı diyetlerdir. Bu tarz diyetler sürdürülebilir diyetler değildir. Size birçok besinden yoksun bırakarak kronik hastalıklara zemin hazırlar, kilo vermenizi zorlaştırır ve kilo vermek artık sizin için içinden çıkılmaz bir hal alır.

Hatta yo yo sendromunun kişide bıraktığı etkileri şöyle sıralayabiliriz;

Kronik hastalıklar

Obezite

Sosyal hayattan izolasyon

Verilemeyen dirençli kilolar

PEKİ, YO YO SENDROMU NASIL ORTADAN KALDIRILIR?

Yo yo sendromunu ortadan kaldırmanın en önemli kuralı sağlıklı, sürdürülebilir, gerçekçi bir beslenme düzenine geçmektir

Yo yo sendromunu hayatınızdan tamamen çıkarmak için;

Kilo verme süreci boyunca sabırlı olun

Verdiğiniz kiloya değil bedeninize yaptığınız iyiliğe odaklanın

Düzenli egzersiz yapın

Size özel hazırlanmış beslenme programı ile ilerleyin.