5 hafta itibariyle 5’te 5 yaparak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduk. Öncelikle bütün oyuncu grubunu, yönetimi, teknik heyeti ve binlerce kilometre uzakta deplasman tribününü dolduran taraftarımızı kutluyorum.

Rüya gibi bir sezon başlangıcı yaşıyoruz. Sezon başı tartışmalar, transferler ve daha başka sorunlar tartışılırken ürkek girdiğimiz sezona cesur ve doludizgin devam ediyoruz. Öncelikle pay sahibi herkesi tek tek kutluyorum. Bu oyuncu grubunu bir araya getiren Osman Yıldırgan Ali Kurt başta olmak üzere transfer komitesini ve tüm yönetimi tebrik ederim. Takım içi birlikteliğe bu sezon daha özenle yaklaşan ve 5 hafta itibariyle bunu sağlayan herkesi de yine ayrıca kutlarım inşallah böyle devam eder. Bence beklentilerin çok üstünde bir giriş oldu. Bahse konu imkan ve şartlar göz önüne alındığında şu aşamada çok ciddi bir başarı var. İdari anlamda işler yolunda görünüyor.

Gelelim teknik anlamda durumumuza. Darılmaca yok ama hala iyi oynamıyoruz. Çok hücum yiyoruz. Diyebilirsiniz ki set oynuyoruz domine etmeye çalışıyoruz risk alıyoruz bu yüzden arkada pozisyon veriyoruz. Ama öyle değil poziyonları yerleşik haldeyken veriyoruz. Hala SOS veren sorunlar var. Bunları söylüyorum çünkü kazanırken düzeltmek daha kolay olur. Kaybettiğinizde işler yolunda gitmez ve diken üstünde ciddi kararlar vermek zorunda kalırsınız bu da genelde hep hataya sebep olur.

Birinci bölgemizde uyum ve takip sorunu var. Özellikle yardım ve paylaşımda kararsız ve tutuk görünüyoruz. Bunu şu an için kotaran üç şey var. İlki ikinci bölgeden çok ciddi pres ve savunma katkısı alıyoruz ikincisi rakiplerimiz şu ana kadar bitiricilik konusunda çok vasat üçüncüsü ve en önemlisi çok muazzam bir kaleci performansı görüyoruz. Kaleci için Vanspor’un şansı demek bence biraz haksızlık çünkü Nurullah zaten çok önemli bir kaleci ve Süper Lig'de gerçek anlamda bir şanssızlık yüzünden forma giyemedi. Yani demem odur ki Nurullah zaten bunları yapsın diye transfer edildi. Bu yüzden Nurullah'a ve onu takıma katanlara helal olsun.

Üçüncü bölge için şu ana kadar olabilecek en büyük verimi alıyoruz. Sadece Bertuğ'un topla buluşma süresinin biraz artması gerekiyor. Hem Harun Hasan ve Ahmet’in verimli olması için hem 2. bölgenin hücuma girebilmesi için. İyi bir yolda gidiyoruz bu sorunlar da zamanla çözülürse bazı şeyleri düşünmeye başlayabiliriz.  Şu an için taraftarımız sevinci ve hayalleri paylaşırken hocamız ve teknik kadromuz derin derin bu denklemleri düşünecek düşünmelidir.  Zonguldak maçı tribünleri dolduracaktır. Takımın özgüvenini de arttıracaktır. Ama unutmayalım daha sezonun başındayız ne yıkılmak için ne de uçmak için doğru zaman değil.

Futbol; birçok denklemi olan içinde onlarca kaosu barındıran bunları düzenlemek ve değerlendirmek için yüzlerce sorumlunun dahil olduğu ve tüm bunları binlerce on binlerce insanın izlediği takip ettiği bir organizasyondur. Hata yapmayan değil en az hata yapan kazanır. Önümüzdeki hafta Vanspor kompozisyonunun giriş kısmının son cümlesi olacak. Sonraki 6 hafta gelişme kısmı olacak bu kısımda kalemi iyi oynatırsa herkes eline hesap makinesini alabilir. Çok mu zor? bence çok zor. İhtimal var mı? Az…

Ama zaten futbolu bu ihtimallerin gerçekleşme umudu hevesi için seviyoruz. Bunun için heyecanla ve tutkuyla takip ediyoruz. Hele bu tutku doğduğun ve yaşadığın şehrin takımıysa onun içinse çok daha başka bir hal alıyor. Umarım her şey gönlümüzce olur.

Yaşasın Vanspor!