BİRİNCİ BÖLÜM - Trabzon’da kaybedilen Play-Off’un ardından Başkan Feyat Kıyak maçın hemen ardından sıcağı sıcağına Ortahisar Yavuz Selim Stadında taraftarlara adeta balkon konuşması şeklinde bir konuşma yapmıştı. Siz isterseniz ben giderim kalırsam da bu takımı ŞAMPİYON yapmadan gitmeyeceğim diye çok iddialı bir söylemde bulunmuştu ve akabinde 12 Haziran’da kongre yapıldı.

Birçok flaş isimler yönetim listesinde beklerken sanki son gün bir şeyler olmuş ve alelacele bir kongre listesi yapılmıştı. Son gün listenin neden değiştiğini kimse bilemedi ve öğrenemedi. 20 günlük bir SESSİZ bekleyişin ardından ilk imza Teknik Direktör Mustafa Sarıgül İle gerçekleşti. İlk transfer olarak ta Medeni Bingöl transferi gerçekleşmişti. Harun Kavaklıdere, Nurullah Aslan, Bertuğ Bayar, Bekircan Kara derken tam 19 transferle SEZONA girmiştik. ERZURUM kampının ardından sezona İzmir’de şampiyonluk adayı BUCASPOR ile karşılaştık. Özellikle ilk devresini müthiş oynadığımız ikinci devre kaleci Nurullah’ın müthiş performans gösterdiği müsabakayı Harun’un attığı tek golle kazanmıştık…

*

Sezona galibiyet ile başlamak çok ama çok güzeldi. İkinci hafta sezonun ilk maçında evimizde Adıyaman FK ile oynayacaktık. Hedef zayıf rakip karşısında farklı galibiyet ve 3 puandı… Ama Evdeki hesap çarşıya uymamıştı. Kaleci Nurullah’ın Üstün performansıyla zorlansak ta 2-1 galip gelmiştik.

Bekir Can Kara’da sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Ligin üçüncü haftasında deplasmanda Serik Belediyespor ile oynayacaktık. 2-0 galip gelmemize rağmen bu kez iki önemli isim Hasan Bilal ve Alpay Koçaklı’nın sakatlıkları ile sarsılmıştık. Üç önemli ismin sakatlığına rağmen Vansporumuz oyun olarak tatmin etmese de Kırşehir, Kırklareli ve Zonguldak maçlarından 9 puan çıkarıp zirveye iyice yerleşmiştik…

*

Vansporumuz kulüp tarihinin hem puan hem de kariyer rekorunu kırıyordu. 6 maçta toplanılan 18 puan ile yedinci hafta müsabakasında 1461 TRABZON deplasmanına gidiyorduk. Bekir Can Kara, Hasan Bilal, Alpay Koçaklı Ve Kerem Çağatay gibi isimlerin eksikliğiyle giden Vansporumuz baştan sona kötü oynadığımız müsabakada bireysel hatalarında kurbanı olup 4-0 gibi ağır bir mağlubiyet alıyorduk. 6 haftada topladığımız 18 puana rağmen oynanan oyun hiç tatmin etmiyordu. Trabzon’da yaşanılan hezimetin ardından ağır ELEŞTRİLER vardı. Sonraki hafta evimizde ŞAMPİYONLUK adayı ESENLER EROKSPOR ile oynayacaktık. Cumartesi müsabakasında taraftarının desteğini de arkasına alan Vansporumuz 61’inci dakikada Burak KAVLAK’ın attığı golle 1-0 galip gelip Esenler EROKSPOR’un yenilmezlik serisini de bitirmiştik. Galibiyet davul-zurna eşliğinde stadyumda kutlanılmıştı. Mücadele anlamında 8 haftanın en iyi Vansporunu sahada görmüştük.

*

Bay haftasına girmeden çarşamba deplasmanda Afyonspor pazar günü ise kendi sahamızda Diyarbekirspor ile oynayacaktık. Çarşamba maçında Afyon deplasmanındaydık. Erokspor maçının yorgunluğuna rağmen Vansporumuz haddini bilerek oynadı ve Harun KAVAKLIDERE’nin attığı tek golle çok önemli üç puanı almasını bildi. Artık yavaş yavaş ayaklar daha sert basmaya başlamıştı. Diyarbekirspor maçından sonraki BAY haftası hem sakatların iyileşmesi adına hem de Vansporumuzun dinlenmesi adına İLAÇ gibi gelecekti. Bölge derbisinde Bertuğ ve Muhammed Ali DOĞAN’ın son saniyede attığı gollerle 2-1’lik skorla galip gelmiştik. 10 HAFTA sonunda 27 puanla lider Esenler EROKSPOR’un 3 puan önündeydik. BAY haftasına huzurlu ve 3 puanla girmiştik. Hepimizin umudu bu arada sakatların iyileşmesi ve takımın mental olarak dinlenip MERSİN deplasmanına umutla gitmekti. Ama maalesef ki öyle olmadı ve olay tersine döndü.