Beyza Nur İddiğ yazdı: Diyette yeterince motive olamıyorsanız...

Sürekli olarak “Bu defa başlayacağım ve fazla kilolarımdan kurtulacağım” deyip kendinizi başlangıç noktasının daha da gerisinde mi buluyorsunuz?

Diyet sürecinin en motivasyon dolu haftası ilk haftalar oluyor. Çünkü ilk haftalar kilo verme hızınız daha yüksek olur ancak önemli olan o motivasyonu diyet süreci boyunca koruyabilmektir.

Burada sizden istediğim kendiniz için tutarlı ve gerçekçi hedefler belirlemeniz ve kendinizi o hedefe ulaşmış bir şekilde hayal ederek motive olmanız. Bu hedef ileride katılacağınız bir davet olabilir, içine girmeyi hedeflediğiniz bir elbise olabilir ya da tatilde güzel görünmek olabilir.

Diyet sürecinde motivasyonunuz ne kadar yükse olursa iradeniz de o kadar yüksek oluyor ve süreci daha az stresle yönetebiliyorsunuz. Unutmayın bizim diyet sürecinde amacımız yaptığınız olumlu tüm değişiklikleri sizde yaşam tarzı haline getirmek.

Yaptığımız olumlu değişimleri alışkanlık haline getirmek için temel noktamız mazeret üretmemek, değişime odaklanmak ve bedeninize yaptığınız iyiliği hissederek süreci yönetmek…

Diyet sürecinde motivasyonu ilk günkü gibi korumanın en temel şartı “ Başarılarınızı Kutlamak”  burada değinmek istediğim verdiğiniz kiloyu kutlamaktan ziyade kendinize kazandırdığınız yeni alışkanlıkları kutlamak…

Diyette motivasyonunuzu koruyabilmenin diğer temel şartları;

Süreci bir profesyonel ile birlikte yönetin

Yakınlarınızdan destek alın

Mükemmeliyetçi olmayın

Kendinize karşı affedici olun

Karşılaştığınız ilk zorlukta gardınızı düşürmeyin.